Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Maasland

Boerderij

Oostgaag 43
3155CE Maasland (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Schuur

Inleiding Vrijstaande SCHUUR uit het begin van de twintigste eeuw, behorende bij het boerderijcomplex Gaaglust en gelegen ten oosten van de boerderij, met de noklijn haaks op de nok van het bedrijfsgedeelte. Omschrijving In baksteen in kruisverband opgetrokken rechthoekige schuur onder een met gesmoorde Oudhollandse pannen gedekt zadeldak met geschulpte windveren. De gevels van de schuur hebben rondom gepleisterde plinten. In de lange zuidgevel een opgeklampte deur, een vierruits venster en nieuwe roldeuren, alle onder strekken in rode baksteen zoals bij de boerderij. In de naar de boerderij gerichte kopgevel een deur, een ronde muuropening, staafankers en een hooiluik. In de lange noordgevel drie betonnen ramen in gewijzigde gevelopeningen en een bolkozijn. De kopse oostgevel heeft een tweeruits venster en een achtpas. Waardering De schuur uit het begin van de twintigste eeuw is van algemeen belang uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Gaaglust. De schuur is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518178
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Maasland

Gaaglust

Oostgaag 43
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ met dwarsgeplaatst voorhuis op L-vormig grondplan, in 1902 gebouwd met mogelijk een oudere kern, in Ambachtelijk-tradit..

Schuur

Oostgaag 43
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Vrijstaande SCHUUR uit het begin van de twintigste eeuw, behorende bij boerderijcomplex Gaaglust, gelegen ten westen van de boerd..

Alle morgen nieuwe zorgen

Oostgaag 49
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
"Alle morgen nieuwe zorgen". Boerderij (XVII), waarvan het woongedeelte een puntgevel met geblokte ontlastingsbogen heeft. Rechts een opkame..

Niet zonder gods zege

Oostgaag 55
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
"Niets zonder Gods zegen". Boerderij blijkens steen 1778, langwerpig bouwlichaam. Dwars woonhuis met rechts een opkamer boven kelder. Opzij ..

Kralingerpolder, Grote- of Oude Molen (molenrestant)

Oostgaag 23
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding MOLENRESTANT. De ronde stenen molen die bekend stond als de 'Grote Molen' is in 1752 gebouwd als poldermolen voor bemaling van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Maasland