Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Breedam: toegangshek in Rijswijk

Overig

Haantje 11
2288CV Rijswijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 1939


Beschrijving van Boerderij Breedam: toegangshek

Inleiding TOEGANGSHEK, deel uitmakend van het boerderijcomplex 'Breedam', gelegen aan de straatzijde stamt uit 1939. Omschrijving Het geheel in smeedijzer uitgevoerde hek bestaat uit opengewerkte en deels met vakwerk gevulde staanders voorzien van de woorden 'BREE' en 'DAM' en afgesloten door een eenvoudig kroontje, waaraan afgehangen de met spijlen uitgevoerde draaihekken. Waardering Het toegangshek bij het boerderijcomplex Breedam is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als gaaf voorbeeld van een zorgvuldig vormgegeven hekwerk dat functioneel en ruimtelijk onderdeel uitmaakt van het boerderijcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518147
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Breedam: toegangshek in Rijswijk

Boerderij Breedam

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding BOERDERIJ van het dwarshuistype, onderdeel uitmakend van het boerderijcomplex 'Breedam', gebouwd in 1863 in een Traditioneel Amba..

Boerderij Breedam: paardenstal annex karnschuur

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding PAARDENSTAL annex KARNSCHUUR, deel uitmakend van het hoofdzakelijk in 1863 gebouwde boerderijcomplex 'Breedam', in sobere Traditi..

Boerderij Breedam: hooiberg

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding HOOIBERG, gebouwd in 1863, als onderdeel van het boerderijcomplex 'Breedam'. De houten roeden zijn inmiddels vervangen door zes ..

Boerderij Breedam: stal (noordelijk)

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding De noordelijk van de boerderij gelegen STAL is gebouwd in 1863 in Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerderi..

Boerderij Breedam: stal (zuidelijk)

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding De STAL is ten zuid-westen van de boerderij gebouwd in 1863 in een Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerder..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)