Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Breedam: stal (zuidelijk) in Rijswijk

Boerderij

Haantje 11
2288CV Rijswijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 1863


Beschrijving van Boerderij Breedam: stal (zuidelijk)

Inleiding De STAL is ten zuid-westen van de boerderij gebouwd in 1863 in een Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerderijcomplex 'Breedam'. Omschrijving Het eenlaagse pand is opgetrokken in grauwe baksteen onder een met Tuile du Nordpannen gedekt zadeldak. De voorgevel (oost) heeft links een dubbele rechtgesloten inrijdeur en rechts daarvan twee getoogde staldeuren. Daarboven een hooiluik onder een keperboogvormig bovenlicht. De geveltop, tussen de doorgestoken dakgordingen is beschoten. In de zuidelijke zijgevel zijn twee, in de noordelijke zijgevel zijn drie gietijzeren stalvensters geplaatst. In de achtergevel is een klein vierruits venster geplaatst. Waardering De stal is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als typologisch en gaaf bewaard voorbeeld van een stal uit het de tweede helft van de 19de eeuw, gebouwd in een Traditioneel Ambachtelijke stijl en als functioneel en ruimtelijk onderdeel, behorend bij een boerderijcomplex dat beeldbepalend gelegen is aan het Haantje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518146
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Breedam: stal (zuidelijk) in Rijswijk

Boerderij Breedam

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding BOERDERIJ van het dwarshuistype, onderdeel uitmakend van het boerderijcomplex 'Breedam', gebouwd in 1863 in een Traditioneel Amba..

Boerderij Breedam: paardenstal annex karnschuur

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding PAARDENSTAL annex KARNSCHUUR, deel uitmakend van het hoofdzakelijk in 1863 gebouwde boerderijcomplex 'Breedam', in sobere Traditi..

Boerderij Breedam: hooiberg

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding HOOIBERG, gebouwd in 1863, als onderdeel van het boerderijcomplex 'Breedam'. De houten roeden zijn inmiddels vervangen door zes ..

Boerderij Breedam: stal (noordelijk)

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding De noordelijk van de boerderij gelegen STAL is gebouwd in 1863 in Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerderi..

Boerderij Breedam: toegangshek

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding TOEGANGSHEK, deel uitmakend van het boerderijcomplex 'Breedam', gelegen aan de straatzijde stamt uit 1939. Omschrijving Het ge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij Breedam: stal (zuidelijk) in Rijswijk