Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Breedam: stal (noordelijk) in Rijswijk

Boerderij

Haantje 11
2288CV Rijswijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 1863


Beschrijving van Boerderij Breedam: stal (noordelijk)

Inleiding De noordelijk van de boerderij gelegen STAL is gebouwd in 1863 in Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerderijcomplex Breedam. Omschrijving Het eenlaagse pand is opgetrokken in grauwe baksteen (kruisverband) en heeft een met Tuile du Nord gedekt zadeldak. De voorgevel (west) is een tuitgevel en heeft drie getoogde, opgeklampte deuren onder een groot hooiluik. In de beide zijgevels van deze stal zijn twee gietijzeren stalvensters met roedenverdeling (type wybertje) geplaatst. De achtergevel is blind. Waardering De stal is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als typologisch voorbeeld van een stal uit de tweede helft van de 19de eeuw, gebouwd in Traditioneel Ambachtelijke stijl en als functioneel en ruimtelijk onderdeel van het boerderijcomplex dat beeldbepalend gelegen is aan de Kastanjewetering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518145
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Breedam: stal (noordelijk) in Rijswijk

Boerderij Breedam

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding BOERDERIJ van het dwarshuistype, onderdeel uitmakend van het boerderijcomplex 'Breedam', gebouwd in 1863 in een Traditioneel Amba..

Boerderij Breedam: paardenstal annex karnschuur

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding PAARDENSTAL annex KARNSCHUUR, deel uitmakend van het hoofdzakelijk in 1863 gebouwde boerderijcomplex 'Breedam', in sobere Traditi..

Boerderij Breedam: hooiberg

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding HOOIBERG, gebouwd in 1863, als onderdeel van het boerderijcomplex 'Breedam'. De houten roeden zijn inmiddels vervangen door zes ..

Boerderij Breedam: stal (zuidelijk)

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding De STAL is ten zuid-westen van de boerderij gebouwd in 1863 in een Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerder..

Boerderij Breedam: toegangshek

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding TOEGANGSHEK, deel uitmakend van het boerderijcomplex 'Breedam', gelegen aan de straatzijde stamt uit 1939. Omschrijving Het ge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij Breedam: stal (noordelijk) in Rijswijk