Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Breedam: hooiberg in Rijswijk

Boerderij

Haantje 11
2288CV Rijswijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 1863


Beschrijving van Boerderij Breedam: hooiberg

Inleiding HOOIBERG, gebouwd in 1863, als onderdeel van het boerderijcomplex 'Breedam'. De houten roeden zijn inmiddels vervangen door zes betonnen. Omschrijving De hooiberg met zes roeden draagt een rieten tentdak. Waardering Hooiberg van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als typologisch voorbeeld van een hooiberg en als ruimtelijk en functioneel onderdeel van het boerderijcomplex dat beeldbepalend gelegen is aan de Kastanjewetering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518144
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Breedam: hooiberg in Rijswijk

Boerderij Breedam

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding BOERDERIJ van het dwarshuistype, onderdeel uitmakend van het boerderijcomplex 'Breedam', gebouwd in 1863 in een Traditioneel Amba..

Boerderij Breedam: paardenstal annex karnschuur

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding PAARDENSTAL annex KARNSCHUUR, deel uitmakend van het hoofdzakelijk in 1863 gebouwde boerderijcomplex 'Breedam', in sobere Traditi..

Boerderij Breedam: stal (noordelijk)

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding De noordelijk van de boerderij gelegen STAL is gebouwd in 1863 in Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerderi..

Boerderij Breedam: stal (zuidelijk)

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding De STAL is ten zuid-westen van de boerderij gebouwd in 1863 in een Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerder..

Boerderij Breedam: toegangshek

Haantje 11
Rijswijk
Inleiding TOEGANGSHEK, deel uitmakend van het boerderijcomplex 'Breedam', gelegen aan de straatzijde stamt uit 1939. Omschrijving Het ge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij Breedam: hooiberg in Rijswijk

Foto's (2)