Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vlietzicht: toegangshek in Rijswijk

Overig

Jaagpad 7
2288AB Rijswijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Vlietzicht: toegangshek

Inleiding TOEGANGSHEK, uit circa 1890 behorend bij het boerderijcomplex "Vlietzicht". Het hek markeert het begin van de oprijlaan aan de zuidzijde van het erf. Omschrijving Smeed- en gietijzeren toegangshek bestaande uit gecanneleerde hekpijlers bekroond door een pijnappel waartussen een hek bestaande uit spijlen met pieken afgehangen is. Waardering Toegangshek van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als functioneel en ruimtelijk onderdeel van het boerderijcomplex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518137
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vlietzicht: toegangshek in Rijswijk

Vlietzicht: boerderij

Jaagpad 7
Rijswijk
Inleiding BOERDERIJ van het langhuistype, gebouwd in 1890 in opdracht van de familie Repelaer in Hollandse neorenaissancestijl. De boerderi..

Vlietzicht: schuur

Jaagpad 7
Rijswijk
Inleiding SCHUUR, gebouwd in 1890 in Hollandse neorenaissancestijl. De schuur maakt onderdeel uit van het boerderijcomplex, gelegen aan de ..

Stoomgemaal

Jaagpad 6
Rijswijk
Stoomgemaal aan de Delftse Vliet, gebouwd blijkens een stichtingssteen in de noordelijke gevel in 1873 om samen met de windmolen aan de Spie..

Portierswoning Ypenburg

ILSY-plantsoen 9
's Gravenhage
PORTIERSWONING YPENBURGOp onregelmatige grondslag met twee bouwlagen in cubische vormen onder plat, licht overstekend luifeldak gebouwd woon..

's-Gravenmade

Delftweg 50
Rijswijk
"'s-Gravenmade", gepleisterde woning met rechte kroonlijsten, twee zadeldaken met zakgoot, mogelijk 17e eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar Vlietzicht: toegangshek in Rijswijk