Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex "Paulinaburch": toegangshek in Rijswijk

Overig

Lange Kleiweg 100
2288GR Rijswijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 1890-1900


Beschrijving van Boerderijcomplex "Paulinaburch": toegangshek

Inleiding TOEGANGSHEK als onderdeel van het boerderijcomplex "Paulinaburch", uit laatste decennium van de 19de eeuw; geplaatst bij de oprijlaan tot het erf. N.B. het hek is begin jaren negentig van de 20ste eeuw gerestaureerd. Omschrijving Toegangshek bestaande uit smeedijzeren hekpijlers met daarop de naam "PAULINA" en "BURCH", voorzien van wangen met gesmede krullen. Daartussen een dubbel draaihek met spijlen eindigend in pieken. Waardering Toegangshek, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde en de ensemblewaarde als voorbeeld van een zorgvuldig gedetailleerd hekwerk behorend bij een boerderijcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518131
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex "Paulinaburch": toegangshek in Rijswijk

Boerderijcomplex "Paulinaburch": boerderij van het langhuistype

Lange Kleiweg 100
Rijswijk
Inleiding BOERDERIJ van het langhuistype, maakt onderdeel uit van het boerderijcomplex "Paulinaburch", gebouwd tussen 1885 en 1890 in opdra..

Boerderijcomplex "Paulinaburch": wagenschuur

Lange Kleiweg 100
Rijswijk
Inleiding WAGENSCHUUR, deel uitmakend van het boerderijcomplex "Paulinaburch", gebouwd in opdracht van de heer Repelaer, tegelijk met de bo..

Boerderijcomplex "Paulinaburch": Arbeidershuis

Lange Kleiweg 98
Rijswijk
Inleiding ARBEIDERSHUIS deel uitmakend van het in 1922 gebouwde boerderijcomplex "Paulinaburch" en opgetrokken in Traditioneel Ambachtelijk..

Vlietzicht: boerderij

Jaagpad 7
Rijswijk
Inleiding BOERDERIJ van het langhuistype, gebouwd in 1890 in opdracht van de familie Repelaer in Hollandse neorenaissancestijl. De boerderi..

Vlietzicht: schuur

Jaagpad 7
Rijswijk
Inleiding SCHUUR, gebouwd in 1890 in Hollandse neorenaissancestijl. De schuur maakt onderdeel uit van het boerderijcomplex, gelegen aan de ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)