Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangshek van hoeve "Westdorp" in Koudekerk aan den Rijn

Overig

Hondsdijk 69
2396HK Koudekerk aan den Rijn (gemeente Rijnwoude)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1875-1900


Beschrijving van Toegangshek van hoeve "Westdorp"

Inleiding Oorspronkelijk TOEGANGSHEK, als onderdeel van het boerderijcomplex 'Westdorp', uit laatste kwart van de 19de eeuw, staande langs de weg, aan begin van een aan één zijde door bomen geplante oprijlaan van het boerderijcomplex. Omschrijving Op de toegang van de oprijlaan is een smeedijzeren toegangshek geplaatst, bestaande uit een dubbel toegangshek met speerpunten bekroonde spijlen, geflankeerd door van opengewerkte, decoratief gebogen smeedwerk voorzien rechthoekige staander, welke beëindigd worden door met speerpunten versierde decoratief gekrulde wangen. De staanders worden bekroond door de naam van de boerderij "WEST" - "DORP". Waardering Het toegangshek is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorisch waarde als karakteristiek toegangshek uit het laatste kwart van de 19de eeuw. De bouwkundige onderdelen zijn gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517871
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangshek van hoeve "Westdorp" in Koudekerk aan den Rijn

Hoeve "Westdorp"

Hondsdijk 69
Koudekerk aan den Rijn (Gemeente Rijnwoude)
Inleiding BOERDERIJ van het type langhuis, als onderdeel van het boerderijcomplex 'Westdorp', gebouwd in 1891 in een Ambachtelijk-tradition..

Schuur bij hoeve "Westdorp"

Hondsdijk 69
Koudekerk aan den Rijn (Gemeente Rijnwoude)
Inleiding SCHUUR, als onderdeel het boerderijcomplex 'Westdorp', gebouwd in 1891 in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij b..

Hoeve "Molenzicht"

Hondsdijk 59
Koudekerk aan den Rijn (Gemeente Rijnwoude)
HOEVE "Molenzigt". Woongedeelte eerste helft 19e eeuw, bestaande uit beganegrond met pannen schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel op bla..

Hoeve "Bouwlust"

Dorpsstraat 1
Koudekerk aan den Rijn (Gemeente Rijnwoude)
HOEVE "Bouwlust". Langgerekt bouwlichaam onder rieten wolfdak, gebouwd derde kwart 18e eeuw. In de voorgevel vlechtingen en een deuromlijsti..

Hofstede "Rijnenburg"

Rijndijk 123
Hazerswoude Rijndijk (Gemeente Rijnwoude)
"Rijnenburg". Hofstede nabij de plaats, waar in 1933 de overblijfselen van het Slot Rijnenburg werden aangetroffen. Boerderij met een trapge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)