Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakhuis in Deurne

Boerderij

Grote Bottel 10
5753PE Deurne
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1905


Beschrijving van Bakhuis

Inleiding In het verlengde van de langgevelboerderij Grote Bottel 10 staat, aan de oostelijke zijde, een BAKHUIS, waarschijnlijk daterende uit omstreeks 1905. Het bijgebouw wordt van het woonhuis gescheiden door een onverhard pad. Omschrijving Het uiterst eenvoudige eenlaags gebouwtje heeft een rechthoekige plattegrond en wordt gedekt door een zadeldak met oud-Hollandse pannen. Tegen de zuidelijke gevel bevindt zich een gedeeltelijk intacte schoorsteen. In de westelijke gevel een lage opgeklampte deur. Waardering Het object is van belang als bijzondere uitdrukking van een typologische ontwikkeling; is van belang wegens de architectonische gaafheid van het exterieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517772
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakhuis in Deurne

Langgevelboerderij

Grote Bottel 10
Deurne
Inleiding De LANGGEVELBOERDERIJ Grote Bottel 10 dateert in de kern waarschijnlijk uit omstreeks 1850 maar is omstreeks 1905 verbouwd. De bo..

Café-herberg Van Baars

Stationsstraat 113
Deurne
Inleiding Ten noordoosten van het kruispunt van de spoorlijn Eindhoven - Venlo met de Stationsstraat staat, nabij het NS-station Deurne, ..

Villa "Mariahof"

Stationslaan 6
Deurne
Inleiding Aan de westelijke zijde van de Stationslaan te Deurne staat, enigszins teruggelegen van de openbare weg, de VILLA Mariahof, dater..

Woonhuis, voorzien van elementen van de Delftse School gecombineerd met meer moderne details zoals betonnen en stalen onderdelen

Stationslaan 1
Deurne
Inleiding Nabij de kruising van Stationslaan en Stationsstraat, staat aan de oostelijke zijde van de eerste, een WOONHUIS, gebouwd in 1920 ..

Woonhuis

Stationslaan 3
Deurne
Inleiding Aan de oostelijke zijde van de Stationslaan staat, door een ondiepe voortuin van de straat gescheiden, een WOONHUIS uit omstreeks..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bakhuis in Deurne