Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kasteel buitenplaats in Amersfoort

Kasteel Buitenplaats

Arnhemseweg 213 II
3817CG Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: 1880-1920


Beschrijving van kasteel buitenplaats

Omschrijving Voor de noord-oost zijde van het koetshuis is een WEEGBRUG gelegen, met een datering rond 1900. De brug is volgens opschrift in het ijzeren raamwerk gemaakt door "Saml Denison & Son" uit Leeds, met als serie nummer "5186". De weegbrug is in het wegdek voor het koetshuis opgenomen. Het heeft een rechthoekige vorm en bestaat aan de bovenzijde uit een ijzeren plaat. Langs de randen van de plaat is een dubbel profiel aangebracht met daarop de naam van de fabrikant en leverancier. Het is niet bekend of het mechaniek nog functioneel is. Waardering De weegbrug is van algemeen belang vanwege zijn cultuurhistorische waarde als zeldzaam voorbeeld van een weegbrug met een ensemblewaarde als onderdeel van het koetshuis en van het landgoed. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517649
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kasteel buitenplaats in Amersfoort

Koetshuis Nimmerdor

Arnhemseweg 213II
Amersfoort
Omschrijving Tot het landgoed Nimmerdor behoort een KOETSHUIS dat gelegen is aan een open ruimte, die zich aan het begin van de oprijlaan n..

Villa Waterdal

Arnhemseweg 213IV
Amersfoort
Omschrijving Tot het landgoed Nimmerdor behoort de VILLA "Waterdal", Arnhemseweg 213 IV. Deze villa, gelegen op het grondgebied van het vro..

Parkaanleg Nimmerdor

Arnhemseweg 213VI
Amersfoort
Omschrijving De oorspronkelijk in opdracht van Everard Meyster aangelegde 17de-eeuwse tuin van het landgoed Nimmerdor werd, zoals blijkt ui..

Duiventil Nimmerdor

Arnhemseweg 213VI
Amersfoort
Omschrijving Tot het landgoed Nimmerdor behoort een DUIVENTIL met neogotische kenmerken, dat markant gelegen is midden op het open terrein ..

tuin park landgoed

Arnhemseweg 213V
Amersfoort
Omschrijving Tot het landgoed Nimmerdor behoort een aan de noordzijde van de vijver gelegen ORANJERIE met aan de noordzijde een woning. Zow..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)