Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangshek Militair Ziekenhuis in Gouda

Overig

IJssellaan 2
2806TK Gouda
Zuid Holland

Bouwjaar: 1876


Beschrijving van Toegangshek Militair Ziekenhuis

Inleiding Aan de Karnemelkslootzijde wordt het park begrensd door een HEK. In de linker hekpaal nog restanten van een trekbel. Omschrijving IJzeren traliehek met een ingang bestaande uit twee hekdeuren, die aan de onderzijde dicht zijn en aan bovenzijde voorzien van voluutvormige krullen. De deuren zijn geplaatst tussen gemetselde postamenten onder hardstenen dekplaten. Het gehele hek staat op een gemetselde plint waarin een aantal pijlers op hardstenen blokken rusten. Waardering Het hek is van algemeen belang als onderdeel van een redelijk gaaf bewaard gebleven en inmiddels zeldzaam geworden type ziekenhuis, een militair ziekenhuis. Het hek is van belang als karakteristieke en functionele afsluiting van het terrein. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517582
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangshek Militair Ziekenhuis in Gouda

Militair Ziekenhuis

IJssellaan 2
Gouda
Inleiding ZIEKENHUIS in Neo-Renaissancestijl uit 1876 centraal in het park gesitueerd in de as van de oprijlaan. Omschrijving Symmetrisc..

Dienstgebouwtje Militair Ziekenhuis

IJssellaan 2
Gouda
Inleiding Aan de voorzijde van het Militaire Ziekenhuis en aan de westzijde van het park ligt een DIENSTGEBOUWTJE in Neo-renaissancestijl u..

Dienstwoning directeur Militair Ziekenhuis

Karnemelksloot 22
Gouda
Inleiding Aan de oostzijde van het park ligt een DIENSTWONING in Neo-Renaissancestijl uit 1876. NB In 1993 is de toiletuitbouw aan de ach..

Sint-Jorisdoelen

Lange Tiendeweg 79
Gouda
Monumentaal PATRICIERSHUIS ter breedte van zeven vensterassen, lijstgevel met fraaie Lod.XV-consoles onder de kroonlijst, deuromlijsting met..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Lange Tiendeweg 35
Gouda
PAND in oorsprong XVI (?), met eenvoudige lijstgevel (XIXb ?).

Kaart & Routeplanner

Route naar Toegangshek Militair Ziekenhuis in Gouda

Foto's (1)