Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fort Ruigenhoek, magazijn H in Groenekan

Militair Object

Ruigenhoeksedijk 125
3737MR Groenekan (gemeente De Bilt)
Utrecht

Bouwjaar: 1869-1871


Beschrijving van Fort Ruigenhoek, magazijn H

Omschrijving Het MAGAZIJN H (identiek aan magazijn F en G) is gelegen noordoostelijk achter gebouw A en is aan drie zijden aangeaard. De voorgevel heeft twee naar voren geknikte, aflopende vleugelmuren. De gevel bevat in het midden een rondboogvormige deur met ter weerszijden twee boven elkaar geplaatste openingen, voorzien van luikjes. De gevels zijn afgewerkt met vlechtingen en hardstenen elementen. Waardering Magazijn H, van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als gaaf voorbeeld van een magazijn alsmede van ensemblewaarde als in relatie tot de overige complexonderdelen. Van militairhistorische waarde als fase in de ontwikkeling van de krijgsgeschiedkunde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517543
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fort Ruigenhoek, magazijn H in Groenekan

Fort Ruigenhoek, aardwerk

Ruigenhoeksedijk 125
Groenekan (Gemeente De Bilt)
Omschrijving Het AARDWERK (ca 1869-1871 met latere uitbreidingen ca. 1880) van het fort op de Ruigenhoeksedijk heeft een rechthoekige hoofd..

Fort Ruigenhoek, wachtgebouw A

Ruigenhoeksedijk 125
Groenekan (Gemeente De Bilt)
Omschrijving Het BOMVRIJE WACHTGEBOUW A ligt aan de zuidzijde tegenover de toegangsbrug (die van ondergeschikt belang is) van het fort en i..

Fort Ruigenhoek, wachtgebouw B

Ruigenhoeksedijk 125
Groenekan (Gemeente De Bilt)
Omschrijving De BOMVRIJ WACHTGEBOUW B ligt noordelijk achter gebouw A en is opgetrokken in 1870 en heeft een rechthoekige plattegrond. Het ..

Fort Ruigenhoek, dubbele remise C

Ruigenhoeksedijk 125
Groenekan (Gemeente De Bilt)
Omschrijving De DUBBELE REMISE C met kruitkamers is gelegen ten noordwesten van gebouw B en telt twee bouwlagen. Op de begane grond bevindt..

Fort Ruigenhoek, remise D

Ruigenhoeksedijk 125
Groenekan (Gemeente De Bilt)
Omschrijving De REMISE D met drie lokalen is noordoostelijk op het bastion gelegen en is aan drie zijden aangeaard. De voorgevel (zuid) he..

Kaart & Routeplanner

Route naar Fort Ruigenhoek, magazijn H in Groenekan