Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen in Hoorn

Woonhuis

Venenlaan 25
1623RA Hoorn
Noord Holland

Bouwjaar: 1909-1911


Beschrijving van 't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen

Inleiding Klein WONINGBLOK bestaande uit 2 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp. Het woningblok maakt onderdeel uit van het linker hofje en is op de zuidelijke hoek van het complex direct aan de Venenlaan gelegen. Omschrijving Woningblok van 2 woningen onder een zadeldak met de nokrichting evenwijdig aan de straat, waarbij de linker woning wordt gedekt door een ingestoken zadeldak met de nokrichting haaks op de straat. De voorgevel van deze woning risaleert en heeft evenals de rechter woning in de geveltop een driehoekig beschot. De voordeuren bevinden zich in de rechter zijde van de risaliet en rechts in de puntgevel aan de zijde van het hofje. Boven het dubbele T-venster op de begane grond heeft de linker woning twee gekoppelde zesruits verdiepingvensters. De puntgevel aan het hofje bezit middenboven twee gekoppelde zesruits ramen. Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complexomschrijving onder monumentnummer 524421. Waardering Het woningblok is van algemeen belang wegens cultuurhistorische, architectuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517453
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen in Hoorn

't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen

Venenlaan 29
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueerd..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 53
Hoorn
Inleiding Klein WONINGBLOK bestaande uit vier arbeiderswoningen onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, als middenblok aan zuido..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 37
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK oorspronkelijk bestaande uit 4 arbeiderswoningen (thans 2 woningen en 4 garages) onderdeel van het woningbouwcomplex '..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 45
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueerd..

't Rooie Dorp: woningblok van vier arbeiderswoningen

Venenlaan 61
Hoorn
Inleiding WONINGBLOK bestaande uit 4 arbeiderswoningen, onderdeel van het woningbouwcomplex 't Rooie Dorp, haaks op de Venenlaan gesitueer..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Rooie Dorp: woningblok van twee arbeiderswoningen in Hoorn

Foto's (1)