Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Buitenrust: toegangshek in Blokker

Overig

Westerblokker 159
1695AE Blokker (gemeente Hoorn)
Noord Holland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Boerderij Buitenrust: toegangshek

Omschrijving Circa 1,80 m hoog en 2,50 m breed TOEGANGSHEK bij boerderij Buitenrust bestaande uit twee achthoekige gietijzeren staanders waartussen een smeedijzeren inrijhek. Dit dubbele inrijhek is samengesteld uit spijlen die bekroond worden door een decoratieve gietijzeren speerpunt. Het toegangshek wordt geflankeerd door twee rijkgekrulde smeedijzeren wangen die tegen de staanders bevestigd zijn. Waardering Het toegangshek is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex "Buitenrust". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517434
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Buitenrust: toegangshek in Blokker

Boerderij Buitenrust: stolpboerderij

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving STOLPBOERDERIJ gebouwd op een rechthoekig grondplan en voorzien van een rietgedekt schilddak waarvan de nok haaks staat op de ..

Boerderij Buitenrust: veestal

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving De VEESTAL van boerderijcomplex Buitenrust is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een zadeld..

Hervormde Kerk. Zaalkerkje met rondboogvensters. Opgetrokken op de plaats van de in 1864 door brand verwoeste middeleeuwse kerk. Orgel met Hoofdwerk e ..

Westerblokker 105
Blokker (Gemeente Hoorn)
Herv.Kerk. Zaalkerkje met rondboogvensters, 1864, opgetrokken op de plaats van de in 1864 door brand verwoeste middeleeuwse kerk. Orgel met ..

Toren met ingesnoerde spits; drie geledingen, in de eerste toegang in een hoge spitsboognis, in de tweede smalle lichtspleet in de vrijliggende zijden ..

Westerblokker 105
Blokker (Gemeente Hoorn)
Toren met ingesnoerde spits; drie geledingen, in de eerste toegang in een hoge spitsboognis, in de tweede smalle lichtspleet in de vrijligge..

Boerderij Lindenplaats: stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvenst ..

Westerblokker 52
Blokker (Gemeente Hoorn)
Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvensters; schulpran..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij Buitenrust: toegangshek in Blokker

Foto's (1)