Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Buitenrust: veestal in Blokker

Boerderij

Westerblokker 159
1695AE Blokker (gemeente Hoorn)
Noord Holland

Bouwjaar: 1930


Beschrijving van Boerderij Buitenrust: veestal

Omschrijving De VEESTAL van boerderijcomplex Buitenrust is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een zadeldak met de nok haaks op de weg. Het linkerdakschild (ZW) is gedekt met rode Hollandse pannen, op het rechterdakschild (NO) liggen gesmoorde, zwartgeglazuurde en rode Hollandse pannen. De in rode baksteen opgetrokken gevels hebben een gecementeerde plint en zijn voorzien van muurankers op halve gevelhoogte. De voor- (ZO) en achtergevel (NW) hebben een met smalle staande rabatdelen beklede geveltop met rechte windveren. In de geveltop van de voorgevel een opgeklampt laadluik met drieruits bovenlicht. De linkerzijgevel (ZW) is in het midden voorzien van een opgeklampte dubbele deur met rechts hiervan een tweeruits stalvenster. Onderin de rechterzijgevel (NO) bevinden zich drie met luiken afsluitbare muuropeningen waarvan er twee uitkomen in een tegen de linker helft van de gevel aangebouwd dubbel varkenshok van beton. De achtergevel heeft in het midden van de begane grond een drieruits stalvenster. Waardering De veestal is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex "Buitenrust". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517433
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Buitenrust: veestal in Blokker

Boerderij Buitenrust: stolpboerderij

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving STOLPBOERDERIJ gebouwd op een rechthoekig grondplan en voorzien van een rietgedekt schilddak waarvan de nok haaks staat op de ..

Boerderij Buitenrust: toegangshek

Westerblokker 159
Blokker (Gemeente Hoorn)
Omschrijving Circa 1,80 m hoog en 2,50 m breed TOEGANGSHEK bij boerderij Buitenrust bestaande uit twee achthoekige gietijzeren staanders w..

Hervormde Kerk. Zaalkerkje met rondboogvensters. Opgetrokken op de plaats van de in 1864 door brand verwoeste middeleeuwse kerk. Orgel met Hoofdwerk e ..

Westerblokker 105
Blokker (Gemeente Hoorn)
Herv.Kerk. Zaalkerkje met rondboogvensters, 1864, opgetrokken op de plaats van de in 1864 door brand verwoeste middeleeuwse kerk. Orgel met ..

Toren met ingesnoerde spits; drie geledingen, in de eerste toegang in een hoge spitsboognis, in de tweede smalle lichtspleet in de vrijliggende zijden ..

Westerblokker 105
Blokker (Gemeente Hoorn)
Toren met ingesnoerde spits; drie geledingen, in de eerste toegang in een hoge spitsboognis, in de tweede smalle lichtspleet in de vrijligge..

Boerderij Lindenplaats: stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvenst ..

Westerblokker 52
Blokker (Gemeente Hoorn)
Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van merkwaardige pronkdeur en van een houten geveltop. Twaalfruitsschuifvensters; schulpran..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij Buitenrust: veestal in Blokker