Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Algemene begraafplaats 1 Algemene begraafplaats in Huizinge

Graf Begraafplaats

bij E.L. Ubbensweg 4 Ubbensweg 4 1 bij E.L. Ubbensweg 4
9919ZG Huizinge (gemeente Loppersum)
Groningen

Bouwjaar: 1916


Beschrijving van Algemene begraafplaats 1 Algemene begraafplaats

Omschrijving Algemene BEGRAAFPLAATS aangelegd op een rechthoekig, omgracht terrein dat wordt omzoomd door een haag en bomen. De sobere grafzerken, die buiten de bescherming vallen, zijn verdeeld over vier, nagenoeg vierkante vakken, van elkaar gescheiden door twee haaks op elkaar staande paden. Het pad dat van west naar oost loopt vormt de hoofdas waarop zich toegangshek en baarhuisje bevinden. Aan weerszijden van het baarhuisje, dat ten zuiden van de vakken staat, bevinden zich spiegelbeeldig een boom en een grasperk met halfronde beƫindiging. Waardering Begraafplaats van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde - als voorbeeld van een kleine dorpsbegraafplaats uit 1916 - vanwege de kenmerkende aanleg met omgrachting, haag en bomenrij - vanwege de redelijke mate van gaafheid - vanwege de functionele relatie met de beide andere onderdelen - vanwege de markante ligging in het open veld, bij de entree van het dorp (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517372
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Algemene begraafplaats 1 Algemene begraafplaats in Huizinge

Algemene begraafplaats 3 Algemene begraafplaats, toegangshek

bij E.L. Ubbensweg 4 Ubbensweg 4 3 bij E.L. Ubbensweg 4
Huizinge (Gemeente Loppersum)
Omschrijving TOEGANGSHEK bestaande uit twee gepleisterde hoofdpijlers, vierkant van grondslag, en een beweegbaar hek met zijstukken. Beide ..

Algemene begraafplaats 2 Algemene begraafplaats, baarhuisje

bij E.L. Ubbensweg 4 Ubbensweg 4 2 bij E.L. Ubbensweg 4
Huizinge (Gemeente Loppersum)
Omschrijving BAARHUISJE opgetrokken op een rechthoekige plattegrond in een Overgangsstijl, in een rode baksteen op een trasraam van donkere..

Langgerekt complex van vier diaconiewoningen

Marialaan 2
Huizinge (Gemeente Loppersum)
Langgerekt complex van vier diaconiewoningen onder een dwars zadeldak tussen topgevels. In een van de gevels stichting-steen 1835. Vier eenv..

Hervormde kerk en toren

Torenstraat 15
Huizinge (Gemeente Loppersum)
Herv.Kerk en toren op verhoogd kerkhof. Eenbeukig kerkgebouw gedekt door vier koepelgewelven en een sluitingsgewelf over de koorsluiting. St..

Dorpsschool Voorm. dorpsschool ('t Ol Schoultje)

Torenstraat 1
Huizinge (Gemeente Loppersum)
Inleiding SCHOOLGEBOUW, genaamd `'t Ol Schoultje' (niet-origineel), gebouwd in 1877 door architect J. Tilbusscher in een Ambachtelijk-tradi..

Kaart & Routeplanner