Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mentheda, toegangshek in Middelstum

Overig

Menthedalaan 5
9991BC Middelstum (gemeente Loppersum)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1896 1896 ca. 1896


Beschrijving van Mentheda, toegangshek

Omschrijving TOEGANGSHEK op dam uit omstreeks 1896, gelegen aan de Barthold Entensweg, bestaande uit twee hoofd- en twee zijpijlers met daartussenin beweegbare ijzeren hekken en twee vleugelstukken. De in blokken gepleisterde pijlers hebben een vierkante grondslag en worden bekroond door een dekplaat met bol. De hekken hebben regels en stijlen van smeedijzer met gietijzeren punten. Waardering Toegangshek van algemeen belang - vanwege de functionele relatie met de villa en tuin - vanwege de bijzonder beeldbepalende ligging in het dorp (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517363
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mentheda, toegangshek in Middelstum

Mentheda

Menthedalaan 5
Middelstum (Gemeente Loppersum)
Omschrijving Deels één en deels twee bouwlagen hoge VILLA met aangebouwd achterhuis en koetshuis uit 1896 opgetrokken in een rode bakstee..

Mentheda, tuin

Menthedalaan 5
Middelstum (Gemeente Loppersum)
Omschrijving TUIN in een inheemse landschapsstijl, aangelegd omstreeks 1896 in opdracht van Jacob Vinhuizen. De geheel omgrachte tuin die r..

Olle Docktershuus 't Olle Docktershuus

Kerkstraat 1
Middelstum (Gemeente Loppersum)
Fors blokvormige pand met verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen. Halfrond gesloten omlijsting van de ingang met zes ruiten in alle..

Bakkerij Voorm. bakkerij

Kerkstraat 3
Middelstum (Gemeente Loppersum)
Voormalige bakkerij. Landelijk pand onder diep zadeldak tussen topgevels met vlechtingen langs de zijden; in de achtergevel ankers 1689. Inw..

Hervormde kerk met toren

Menthedalaan 1
Middelstum (Gemeente Loppersum)
Herv.Kerk en toren op omheind kerkhof met hekpalen. Het kerkhof is toegankelijk door een hek tussen twee natuurstenen pijlers met gebeeldhou..

Kaart & Routeplanner

Route naar Mentheda, toegangshek in Middelstum

Foto's (1)