Meer dan 63.000 rijksmonumenten


overig in Heusden

Overig

gemeentegrens (bij)
5150AA Heusden
Noord Brabant

Bouwjaar: 1960


Beschrijving van overig

Inleiding. NUMMERPAAL, vervaardigd en geplaatst door rijkswaterstaat in de tweede helft van de negentiende eeuw in Ambachtelijk-Traditionele stijl. De nummerpaal is een zeldzaam relict uit de situatie van voor de kanalisatie van de Bergse Maas (1888-1904). Omschrijving. De nummerpaal bevindt zich aan de binnendijkse kant (westzijde) van de Hoge Maasdijk in de noordoostelijke punt van het gemeentegebied. De hardstenen nummerpaal heeft een gebeitelde inscriptie "Waterstaat No. 362". Vierkante grondslag met afgeschuinde hoeken, uitkragend gedeelte met inscriptie en met afgeronde top. De nummerpaal steekt circa 80 centimeter boven het maaiveld uit. Waardering. De nummerpaal is van algemeen belang wegens de cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van de geografische en landschappelijke ontwikkelingen waaraan dit gebied heeft blootgestaan door met name de kanalisatie van de Bergse Maas. De nummerpaal is van belang vanwege de zeldzaamheid van dergelijk straatmeubilair. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517346
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van overig in Heusden

overig

gemeentegrens (bij)
Heusden
Inleiding. GRENSPAAL, vervaardigd en geplaatst in de tweede helft van de negentiende eeuw in Ambachtelijk-Traditionele stijl. De paal dien..

Eenbeukig gotisch kerkje van baksteen, bestaande uit driezijdige gesloten koor en een travee. Steen met jaartal boven ingang zuidzijde. Voor de vernie ..

Hoge Maasdijk 9
Hedikhuizen (Gemeente Heusden)
Eenbeukig gotisch KERKJE van baksteen, bestaande uit driezijdige gesloten koor en een travee. Steen met jaartal 1779 boven ingang zuidzijde...

Militair magazijn op door gracht en vestinggordel omgeven terrein. Gebouw onder twee met rode pannen gedekte schilddaken, spleetvensters en vensters m ..

Rietveldenweg 2
Hedikhuizen (Gemeente Heusden)
Militair magazijn op door gracht en vestinggordel omgeven terrein. Gebouw onder twee met rode pannen gedekte schilddaken, spleetvensters en ..

Inundatiesluis bij fort Hedikhuizen

Hoge Maasdijk 1
Hedikhuizen (Gemeente Heusden)
In 1862 in de Hoge Maasdijk gebouwde inundatiesluis nabij het fort Hedikhuizen. Bakstenen uit drie smalle kokers bestaande sluis, gelegen i..

Toren Hervormde Kerk

Dorpstraat 7
Well (Gemeente Maasdriel)
Toren. Sober, bakstenen bouwwerk met tufstenen benedengeleding, 13e-15e eeuw. Klokkenstoel met klok van Jan Moer, 1546, diam. 63 cm. Mechani..

Kaart & Routeplanner

Route naar overig in Heusden