Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Langdeelschuur in Riel

Boerderij

Goorstraat 6
5051DH Riel (gemeente Goirle)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1870


Beschrijving van Langdeelschuur

Inleiding. Aan de zuidelijke zijde van de Goorstraat staat, tegenover de boerderij Ooijenvaarsnest, met de nok parallel aan de straat, de LANGSDEELSCHUUR, behorende bij het boerderijcomplex. De schuur in Ambachtelijk-Traditionele stijl dateert naar alle waarschijnlijkheid uit omstreeks 1870. Beschrijving. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond ter plaatse van de inrijpoort, in de noordoostelijke hoek, een inspringing. De eenlaags schuur heeft een met riet gedekt schilddak, alsmede een houten driebeukig gebint. De wanden zijn alle beschoten. Aan de noordoostelijke zijde bevindt zich, onder het ter plaatse opgewipte dak, een tweetal opgeklampte vleugelinrijpoorten. Waardering. De schuur is van algemeen belang. Het gebouw heeft cultuurhistorische waarden als uitdrukking van de geografische en landschappelijke ontwikkeling. Het heeft ensemblewaarden het wegens de situering, verbonden met de ontwikkeling van de streek. Het is gaaf bewaard gebleven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517002
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Langdeelschuur in Riel

Langgevelboerderij

Goorstraat 6
Riel (Gemeente Goirle)
Inleiding. Direct ten noorden van de zandweg staat, parallel aan de straat, de LANGGEVELBOERDERIJ het Ooijevaarsnest, daterend uit 1935 en..

De Hoevens: boerderij

Goorstraat 4
Alphen (Gemeente Alphen Chaam)
Omschrijving onderdeel I: BOERDERIJ Inleiding Het landgoed De Hoevens, al sinds de Middeleeuwen een pachthoeve van de abdij van Tongerlo, ..

De Hoevens: schuur

Goorstraat 2
Alphen (Gemeente Alphen Chaam)
Omschrijving onderdeel V: SCHUUR Inleiding Het landgoed De Hoevens werd in 1918 aangekocht door de gebroeders Blomjous uit Tilburg. Tegeno..

De Hoevens: bakhuis

Goorstraat 2
Alphen (Gemeente Alphen Chaam)
Omschrijving onderdeel III: BAKHUIS Inleiding Het landgoed De Hoevens, al sinds de Middeleeuwen een pachthoeve van de abdij van Tongerlo, ..

De Hoevens: karschop

Goorstraat 2
Alphen (Gemeente Alphen Chaam)
Omschrijving onderdeel IV: KARSCHOP Inleiding Het landgoed De Hoevens, al sinds de Middeleeuwen een pachthoeve van de abdij van Tongerlo, ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Langdeelschuur in Riel