Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur ligt op de kop van het woningblok van vier woningen in Goirle

Gebouw

Tilburgseweg 164
5051AM Goirle
Noord Brabant

Bouwjaar: 1928


Beschrijving van Schuur ligt op de kop van het woningblok van vier woningen

Inleiding. De schuur ligt op de kop van het woningblok van vier woningen (onderdeel I). De andere onderdelen van het complex zijn: I vier beambtenwoningen; II vier beambtenwoningen (spiegelbeeld van I); IV schuur (spiegelbeeld vanIII); V erfscheiding aan de straat. Omschrijving. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond. Het gebouw is gedekt door een zadeldak met de nokrichting parallel aan de straat. In de zijgevel bevindt zich de toegangsdeur en een klein vierkant raampje in de voorgevel. Het opgaand werk komt overeen met dat van het woonblok echter het is gemetseld in halfsteensverband. Het dak heeft dezelfde pannen als het blok. Waardering. Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van een culturele en sociaal-economische ontwikkeling, in het bijzonder de industrialisatie van Tilburg. Het is van belang als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de woningbouw voor beambten. Het heeft architectuurhistorisch belang vanwege de plaats in het werk van de architect Ingwersen. Het geheel is gaaf bewaard gebleven en is als samenhangend complex van beambtenwoningen redelijk zeldzaam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516993
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur ligt op de kop van het woningblok van vier woningen in Goirle

Complex van de acht beambtenwoningen heeft een erfscheiding aan de straat

Tilburgseweg 164
Goirle
Inleiding. Het complex van de acht beambtenwoningen heeft een ERFSCHEIDING aan de straat. De andere onderdelen van het complex zijn: I vier..

Blok van vier beambtenwoningen

Tilburgseweg 164
Goirle
Inleiding. Het blok van vier BEAMBTENWONINGEN is onderdeel van een complex van acht woningen uit 1928 in Expressionistische stijl, in een v..

Blok van vier beambtenwoningen

Tilburgseweg 156
Goirle
Inleiding. Het blok van vier BEAMBTENWONINGEN is onderdeel van een complex van acht woningen uit 1928 in Expressionistische stijl, in een v..

Schuur ligt op de kop van het woningblok van vier woningen

Tilburgseweg 156
Goirle
Inleiding. De schuur ligt op de kop van het woningblok van vier woningen (onderdeel II). De andere onderdelen van het complex zijn: I vier..

Landhuis in de stijl van het traditionalisme

Doctor Keyzerlaan 2
Goirle
Inleiding. LANDHUIS uit 1937 in de stijl van het Traditionalisme, naar ontwerp van architect Jos. Bedaux (Goirle). Het huis is gebouwd voo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur ligt op de kop van het woningblok van vier woningen in Goirle