Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur gelegen achter het woonstalhuis, met de nok loodrecht op de weg in Etten Leur

Boerderij

Haansberg 114
4874NL Etten Leur
Noord Brabant


Beschrijving van Schuur gelegen achter het woonstalhuis, met de nok loodrecht op de weg

Inleiding. SCHUUR gelegen achter het woonstalhuis, met de nok loodrecht op de weg. Omschrijving. De schuur heeft een langsdeel. Schilddak gedekt met rode oud-Hollandse pannen met aan de noordkant een lage dakvoet. Het opgaand werk bestaat uit handgevormde baksteen gemetseld in kruisverband. Waardering. De schuur is van algemeen belang. Het gebouw heeft cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een landschappelijke ontwikkeling en heeft ensemblewaarde, gezien de historisch-ruimtelijke relatie met groenvoorzieningen, wegen, wateren en bodemgesteldheid. De schuur is belangrijk vanwege gaafheid van ex- en interieur. Als geheel is het van belang vanwege een steeds groter wordende typologische zeldzaamheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516657
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur gelegen achter het woonstalhuis, met de nok loodrecht op de weg in Etten Leur

boerderij

Haansberg 114
Etten Leur
Inleiding. Woonstalhuis van een BOERDERIJ, gelegen in de directe omgeving van "De Bochten" in de West Polder parallel met de west- of voorg..

Dubbelwoonhuis uit tweede helft van de 19de eeuw

Haansberg 76
Etten Leur
Inleiding. DUBBELWOONHUIS uit tweede helft van de 19de eeuw. Het linkse gedeelte is het oudste mogelijk nog uit het derde kwart van de 19d..

Door haar uitzonderlijke vorm zeer opmerkelijke boerderij

Slagveld 1
Etten Leur
Door haar uitzonderlijke vorm zeer opmerkelijke boerderij; grote dwarsdeel met dubbele deeldeur waarboven het rieten dak opgelicht is, in he..

Karschop onder zadeldak

Slagveld 8
Etten Leur
Inleiding. Karschop onder zadeldak. Omschrijving. Karschop onder zadeldak gedeeltelijk gedekt met Oudhollandse pannen en golfplaten. Tege..

Bakhuis onder zadeldak

Slagveld 8
Etten Leur
Inleiding. Bakhuis onder zadeldak. Omschrijving. Bakhuis onder zadeldak gedekt met Oudhollandse pannen met inwendig nog de oorspronkelijk..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur gelegen achter het woonstalhuis, met de nok loodrecht op de weg in Etten Leur