Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Varkensstal in Macharen

Boerderij

Hoefstraat 26
5367AP Macharen (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Varkensstal

Inleiding De parallel aan het bedrijfsgedeelte ten oosten van de boerderij opgetrokken VARKENSSTAL dateert van omstreeks 1900. Omschrijving Het eenlaags gebouw heeft een langgerekte rechthoekige plattegrond. Het zadeldak is gedekt met golfplaat. De gevels zijn opgetrokken in handvorm baksteen. In de oostelijke gevel is een aantal getoogde opgeklampte varkenspoortjes en ijzeren stalvensters aangebracht. In de zuidelijke gevel boven een opgeklampte deur een dichtgemetseld rondlicht. Waardering De varkensstal is van algemeen belang. Het is een goed voorbeeld van een agrarisch bedrijfsgebouw dat onderdeel uitmaakt van een cultuurhistorisch waardevol complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516611
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Varkensstal in Macharen

Eenvoudig vrijstaand karschopje

Hoefstraat 26
Macharen (Gemeente Oss)
Inleiding Ten zuiden van de boerderij staat een eenvoudig vrijstaand KARSCHOPJE,gebouwd omstreeks 1900. Omschrijving Het eenlaags gebouw..

T-boerderij

Hoefstraat 26
Macharen (Gemeente Oss)
Inleiding De T-BOERDERIJ is gesitueerd aan de oostelijke zijde van de kom van Macharen en dateert blijkens een gevelsteen uit 1897. Het zee..

R.K. Pastorie

Kerkstraat 2
Macharen (Gemeente Oss)
Inleiding Ten oosten van de R.K. kerk van St. Petrus Banden te Macharen staat aan de andere zijde van de Kerkstraat de voormalige R.K. past..

St. Petrus'Banden

Dorpstraat 1
Macharen (Gemeente Oss)
St Petrus'Banden, 1862-1867, H.J. van Tulder. Neogotische basiliek, met gestucadoord houten gewelven, gebouwd bij de laat-gotische toren der..

Toren van de R.K. Kerk van St Petrus'Banden

Dorpstraat 1
Macharen (Gemeente Oss)
Toren van de R.K. Kerk van St Petrus'Banden. Vlakopgaande toren uit het begin van de 15e eeuw, in 1862 verhoogd, van de drie oude, door wate..

Kaart & Routeplanner

Route naar Varkensstal in Macharen

Foto's (1)