Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Teeffelen

Boerderij

Pastoor van Weerdtstraat 6
5395TH Teeffelen (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1883


Beschrijving van Schuur

Inleiding SCHUUR, gebouwd in 1883 en deels verbouwd rond 1910. Omschrijving De hoge schuur heeft een L-vormige plattegrond en bezit een schilddak met muldenpannen. De zijde naar de boerderij toe is grotendeels open en rust op het houten skelet. De gevel hier achter is, na de knik die de L-vorm inluidt, heel laag en uitgevoerd in hout. De straatzijde heeft een begane grond van handvorm baksteen, daarboven is het houten skelet opgevuld met riet, evenals de gevel aan de overzijde. In het u-vormige baksteen gedeelte met rechte steekankers bevindt zich een rechte staldeur in de gevel bij de boerderij. Aan de straatzijde bevinden zich drie getoogde ompleisterde ramen. Deze zijn deels dichtgemetseld en bezitten in het bovendeel achtruits ijzeren raampjes. Er is ook zo'n venster in het geveldeel links om de hoek. Waardering De schuur is van algemeen belang. Het pand heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van de landbouw in het Maasgebied en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de herenboerderij. De schuur heeft ensemblewaarden in samenhang met het woonhuis en is belangrijk vanwege de gaafheid van het in- en exterieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516568
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Teeffelen

T-boerderij in Eclecticistische stijl ter vervanging van een voorgaande boerderij, waarvan de fundamenten benut zijn

Pastoor van Weerdtstraat 6
Teeffelen (Gemeente Oss)
Inleiding T-boerderij, in 1883 gebouwd in Eclecticistische stijl ter vervanging van een voorgaande boerderij, waarvan de fundamenten benut ..

Sint Benedictuskerk

Pastoor van Weerdtstraat 9
Teeffelen (Gemeente Oss)
KERK van de H. Benedictus. Eenbeukig gebouw uit 1657, herhaaldelijk hersteld en verbouwd, o.a. in 1834 en vooral in 1885; bestaande uit een ..

Toren van de kerk v.d. H. Benedictus

Pastoor van Weerdtstraat 9
Teeffelen (Gemeente Oss)
Toren van de kerk v.d. H. Benedictus. Klokkenstoel met klok van anonieme gieter, 1635, diam. 57 cm. Mechanisch torenuurwerk, 1898.

H. Remigius: kerk

Prelaat van de Bergplein 8
Lithoijen (Gemeente Oss)
Inleiding De KERK van de H. Remigius werd gebouwd tussen 1899 en 1901 in Neo-Goti- sche stijl naar ontwerp van architect C. Franssen. Om..

H. Remigius: kerkmuur en beelden

Prelaat van de Bergplein 8
Lithoijen (Gemeente Oss)
Inleiding KERKHOFMUUR MET BEELDEN, waarvan de vier beelden en een deel van de ommuring oorspronkelijk geplaatst zijn in 1860. De muur is op..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Teeffelen