Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Lithoijen

Boerderij

Langwijkstraat 15
5396PN Lithoijen (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1885


Beschrijving van Schuur

Inleiding SCHUUR, gebouwd in 1885 in Eclecticistische stijl en behorend tot het woonhuis. De schuur staat parallel aan en rechts achter het huis. Omschrijving De eenlaagse schuur heeft een rechthoekige plattegrond. De gevels zijn opgetrokken uit machinale baksteen, het zadeldak is gedekt met oudhollandse dakpannen. Het gebouw heeft behalve een ingang in de linker gevel diverse ronde ijzeren ramen. Waardering De schuur is van algemeen belang. Het gebouw heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van Maaskant en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de gebouwen voor agrarische bedrijfsvoering. Het heeft ensemblewaarden in samenhang met het woonhuis en is belangrijk vanwege de gaafheid van het exterieur en is als zodanig zeldzaam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516562
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Lithoijen

Woonhuis in Eclecticistische stijl

Langwijkstraat 15
Lithoijen (Gemeente Oss)
Inleiding WOONHUIS, gebouwd in 1885 in Eclecticistische stijl, met daar achter een bijbehorende schuur uit diezelfde tijd. In 1919 volgde e..

H. Remigius: kerk

Prelaat van de Bergplein 8
Lithoijen (Gemeente Oss)
Inleiding De KERK van de H. Remigius werd gebouwd tussen 1899 en 1901 in Neo-Goti- sche stijl naar ontwerp van architect C. Franssen. Om..

H. Remigius: kerkmuur en beelden

Prelaat van de Bergplein 8
Lithoijen (Gemeente Oss)
Inleiding KERKHOFMUUR MET BEELDEN, waarvan de vier beelden en een deel van de ommuring oorspronkelijk geplaatst zijn in 1860. De muur is op..

Gemeentehuis

Prelaat van de Bergplein 2
Lithoijen (Gemeente Oss)
Inleiding GEMEENTEHUIS, gebouwd in 1906 en heden in gebruik als kantoor en woonruimte. Oorspronkelijk diende het pand tevens als brandweerk..

T-boerderij, gebouwd in traditionele stijl

Weisestraat 1
Lithoijen (Gemeente Oss)
Inleiding T-BOERDERIJ, gebouwd in traditionele stijl in 1869 en onderdelen verbouwd rond 1930. Een bom vernielde in de Tweede Wereldoorlog ..

Kaart & Routeplanner