Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakhuis in Lith

Boerderij

Engwijkpad 14
5397BG Lith (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1890 1890 ca. 1890


Beschrijving van Bakhuis

Inleiding BAKHUIS, gebouwd rond 1890 en heden in gebruik als opslagruimte. Omschrijving Het voormalige bakhuis heeft een rechthoekige plattegrond en is opgetrokken uit handvorm baksteen met vlechtingen. Het zadeldak is gedekt met tuile-du-Nordpannen. Eenvoudige vensters en deur. Waardering Het voormalige bakhuis is van algemeen belang. Het object heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van de landbouw in de Maaskant en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de boerderij in dit gebied in de late negentiende eeuw. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een groep boerderijen die samenhangt met de ontwikkeling der verkaveling en de laat-negentiende-eeuwse dorpsontwikkeling. Het is belangrijk vanwege de gaafheid van het in- en exterieur en is als zodanig zeldzaam.is van belang als onderdeel van het complex en vanwege de visuele en structurele gaafheid van de dorpse omgeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516556
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakhuis in Lith

Stal

Engwijkpad 14
Lith (Gemeente Oss)
Inleiding Stal, gebouwd rond 1890 en deels vernieuwd rond 1980. Omschrijving De voormalige stal heeft een rechthoekige plattegrond en is ..

Krukboerderij in Ambachtelijk-Traditionele stijl

Engwijkpad 14
Lith (Gemeente Oss)
Inleiding KRUKBOERDERIJ, gebouwd in Ambachtelijk-Traditionele stijl rond 1890 aan een pad met daarvoor een perceel landbouwgrond. Het pand ..

Krukboerderij

Engwijkpad 8
Lith (Gemeente Oss)
Inleiding KRUKBOERDERIJ, gebouwd in Ambachtelijk-Traditionele stijl rond 1870 en rond 1900 van een nieuwe voorgevel voorzien. Het pand ligt..

Karschop

Engwijkpad 8
Lith (Gemeente Oss)
Inleiding KARSCHOP, gebouwd rond 1870 en heden in gebruik als opslagruimte. In ca. 1980 is de gevel aan de straatzijde vernieuwd in machin..

Kerkhof H. Lambertus

Antoon Coolenplein 5
Lith (Gemeente Oss)
Inleiding KERKHOF H. LAMBERTUS, behorend bij en gelegen aan de noordzijde van de H. Lambertuskerk aan het Antoon Coolenplein 3. De plaats v..

Kaart & Routeplanner