Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kerkhof H. Lambertus in Lith

Kerkelijk Gebouw

Antoon Coolenplein 5
5397EX Lith (gemeente Oss)
Noord Brabant


Beschrijving van Kerkhof H. Lambertus

Inleiding KERKHOF H. LAMBERTUS, behorend bij en gelegen aan de noordzijde van de H. Lambertuskerk aan het Antoon Coolenplein 3. De plaats van het kerkhof is dezelfde als die van de voorgaande kerk. De begraafplaats heeft een regelmatige aanleg, bestaande uit een centraal pad met aan weerszijden graven, toeleidend op een Calvariegroep uit 1885. Elk beeld staat op een vernieuwde baksteen sokkel. Het houten kruis heeft een gietijzeren Corpus, het Maria- en Johannesbeeld zijn van Franse kalksteen. De uitvoering van het werk geschiedde door Marrier. Op zijpaden richting Calvariegroep staan twee beschermenswaardige grafzerken Waardering Het kerkhof is als geheel van belang als voorbeeld van een geestelijke ontwikkeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516543
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kerkhof H. Lambertus in Lith

R.K. Kerk H. Lambertus

Antoon Coolenplein 3
Lith (Gemeente Oss)
Inleiding De H. LAMBERTUSKERK werd tussen 1899 en 1900 gebouwd in Neogotische stijl naar ontwerp van architect C. Franssen. De kerk staat n..

Huis onder zadeldak en met in- en uitgezwenkte topgevel. Portretmedaillon in de geveltop

Lithse Dijk 50
Lith (Gemeente Oss)
Huis onder zadeldak en met in- en uitgezwenkte topgevel, blijkens jaarankers uit 1686. Portretmedaillon in de geveltop.

Krukboerderij

Engwijkpad 8
Lith (Gemeente Oss)
Inleiding KRUKBOERDERIJ, gebouwd in Ambachtelijk-Traditionele stijl rond 1870 en rond 1900 van een nieuwe voorgevel voorzien. Het pand ligt..

Karschop

Engwijkpad 8
Lith (Gemeente Oss)
Inleiding KARSCHOP, gebouwd rond 1870 en heden in gebruik als opslagruimte. In ca. 1980 is de gevel aan de straatzijde vernieuwd in machin..

Stal

Engwijkpad 14
Lith (Gemeente Oss)
Inleiding Stal, gebouwd rond 1890 en deels vernieuwd rond 1980. Omschrijving De voormalige stal heeft een rechthoekige plattegrond en is ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kerkhof H. Lambertus in Lith

Foto's (3)