Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kotte: Schuur in Haarlo

Boerderij

Eibergseweg 58
7273SR Haarlo (gemeente Berkelland)
Gelderland

Bouwjaar: 1900-1940


Beschrijving van Kotte: Schuur

Omschrijving Vrijstaande SCHUUR met rechthoekige plattegrond als onderdeel van het boerderijcomplex 'Kotte' daterend uit het begin van de twintigste eeuw gelegen direct aan de zuidzijde van de Eibergseweg met de nok parallel aan deze weg. De schuur met rechthoekige plattegrond bestaat uit een bouwlaag afgesloten door een afgewolfd zadeldek gedekt met rode pannen. De gevels met trasraam zijn opgetrokken in rode baksteen. Waardering De vrijstaande SCHUUR met rechthoekige plattegrond als onderdeel van het boerderijcomplex 'Kotte' is van algemeen architectuurhistorische, cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde: - als goed voorbeeld van een eenvoudige, zorgvuldig gedetailleerde schuur in ambachtelijk-traditionele trant. - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de schuur als bijgebouw met de overige onderdelen van het boerderijcomplex gelegen in het agrarische landschap van de Achterhoek. - als onderdeel van het boerderijcomplex dat een goede weergave is van het agrarische leven in de tweede helft van de 19de eeuw en de vroege 20ste eeuw in de Gelderse Achterhoek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516414
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kotte: Schuur in Haarlo

Kotte: Boerderij met aangebouwde schuur

Eibergseweg 58
Haarlo (Gemeente Berkelland)
Omschrijving BOERDERIJ met (aangebouwde) SCHUUR van het hallehuistype onder twee zadeldaken met de nok haaks op de weg als hoofdonderdeel v..

Veldink

Eibergseweg 42
Haarlo (Gemeente Berkelland)
"Veldink". Herenboerderij met woonhuis (XIXc) met verdieping en dwars schilddak. Oudere deel, waarvan de houten puntgevel echter in 1890 in ..

Nederlands hervormde kerk op terp

Wolinkweg 19
Haarlo (Gemeente Berkelland)
Inleiding KERKGEBOUW (Nederlands Hervormd) als centraalbouw gebouwd in 1858, gelegen op een terp. Het kerkgebouw is opgetrokken in een met ..

't Wolink

Wolinkweg 25
Haarlo (Gemeente Berkelland)
't Wolink. Zeer fraaie boerderij (XVIII ?) met twee endkamers. Goede roedenverdeling.

T-Boerderij met schuur

Kanaalweg 6
Haarlo (Gemeente Berkelland)
Inleiding Vrij in het landschap gelegen T-BOERDERIJ gebouwd derde kwart 19de eeuw, met aan de linkerzijgevel aangrenzende SCHUUR die dateer..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kotte: Schuur in Haarlo