Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Waterpomp in Almen

Overig

Wagenvoortsdijk 6
7218MR Almen (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: 1911


Beschrijving van Waterpomp

Omschrijving Voor de dubbelwoning Wagenvoortsedijk 6;8 bevindt zich een WATERPOMP uit de bouwtijd van de woning. De pomp is voorzien van een houten bovenzijde en heeft een gemetselde sokkel. Waardering WATERPOMP bij dubbelwoning - De pomp is van architectuurhistorische, stedebouwkundige en cultuurhistorische waarde in combinatie met de achtergelegen dubbelwoning en de daarbij behorende bakhuisjes. Als zodanig is er sprake van een belangrijke samenhang in de diverse samenstellende onderdelen van dit complex. Inventarisatiedatum : 29 november 1997 Printdatum : Januari 9, 1998 (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516398
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Waterpomp in Almen

Twee bakhuisjes bij dubbelwoning

Wagenvoortsdijk 6
Almen (Gemeente Lochem)
Inleiding De vrijliggende symmetrische DUBBELWONING met stalgedeelte is gesitueerd ten zuiden van de Harfsensebeek op een terp aan de Wagen..

Twee bakhuisjes bij dubbelwoning

Wagenvoortsdijk 6
Almen (Gemeente Lochem)
Inleiding Aan elke zijde van de dubbelwoning bevindt zich een houten bakhuisje, dat vermoedelijk uit de bouwtijd van de woning dateert. De ..

Terrein waarin grafheuvel

Stopsdijk 1
Almen (Gemeente Lochem)
Terrein waarin grafheuvel. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd.

De Olde Wehme

Besselinkpad 2
Almen (Gemeente Lochem)
"De Olde Wehme". Qua voorkomen vroeg 19e eeuws, doch in de kern aanzienlijk ouder pand zonder verdieping onder schilddak met hoekschoorstene..

Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 36
Almen (Gemeente Lochem)
Ned. Herv. Kerk. In baksteen uitgevoerde kerk en toren (XIV). De kerk was oorspronkelijk eenbeukig, met een smaller, rechtgesloten koor met ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Waterpomp in Almen