Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis, hek achtertuin in Zuidhorn

Overig

Nieuwstraat 6
9801CS Zuidhorn
Groningen

Bouwjaar: ca. 1860 1860 ca. 1860


Beschrijving van Herenhuis, hek achtertuin

Omschrijving Midden-19de-eeuws ijzeren HEK tussen herenhuis en schuur naar achtertuin. Het hek bestaat uit drie hoge houten pijlers met vierkante afdekplaat; een gesloten ijzeren hekwerk bestaande uit sober regel- en stijlwerk met bovenin geometrische motieven, afgesloten met decoratieve punten; een beweegbaar ijzeren hek met sober regel- en stijlwerk met punten en bovenin decoratieve motieven; een ijzeren verbindingsstuk, bestaande uit een cirkel met erbinnen decoratieve motieven. Waardering Hek uit omstreeks 1860 van algemeen belang - vanwege de opvallende decoratieve elementen - vanwege de functionele relatie met herenhuis en schuur - vanwege de hoge mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516303
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis, hek achtertuin in Zuidhorn

Herenhuis met aangebouwd achterhuis

Nieuwstraat 6
Zuidhorn
Omschrijving HERENHUIS met aangebouwd ACHTERHUIS. Het deels onderkelderde herenhuis is opgetrokken in een roodbruine baksteen op een trasra..

Herenhuis, schuur

Nieuwstraat 6
Zuidhorn
Omschrijving SCHUUR bij herenhuis, gebouwd omstreeks 1860. De schuur is opgetrokken in een roodbruine baksteen op een trasraam van roodbrui..

Postkantoor met ingebouwde dienstwoning

Hoofdstraat 30
Zuidhorn
Inleiding POSTKANTOOR met ingebouwde DIENSTWONING gebouwd in de jaren 1907-1908 door aannemer J. Wolrick uit Hoogezand naar een ontwerp van..

Gemeentehuis Voorm. gemeentehuis

Hoofdstraat 4
Zuidhorn
Inleiding GEMEENTEHUIS gebouwd in 1915 naar een ontwerp van architect K. Siekman uit Zuidhorn waarin Neo-Gotische elementen zijn te herkenn..

Hervormde pastorie

Kerkstraat 9
Zuidhorn
Pastorie. In de onmiddellijk nabijheid van de Hervormde Kerk gelegen pand zonder verdieping, bestaande uit twee haaks op elkaar gebouwde vle..

Kaart & Routeplanner

Route naar Herenhuis, hek achtertuin in Zuidhorn

Foto's (3)