Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinhek in Lichtenvoorde

Overig

Rentenierstraat 37
7131DK Lichtenvoorde (gemeente Oost Gelre)
Gelderland

Bouwjaar: 1906-1907


Beschrijving van Tuinhek

Omschrijving Het TUINHEK is samengesteld uit een drempel van rode profielsteen waarop een eenvoudig smeedijzeren hekwerk geplaatst is, onderbroken door een in een geometrische Art Nouveaustijl uitgevoerd dubbel smeedijzeren ingangshek, geplaatst tussen twee eveneens smeedijzeren opengewerkte kolommen. Waardering TUINHEK uit 1906-1907. Architectuurhistorische waarden: - Het object vormt een goed voorbeeld van een hekwerk uit het eerste decennium van de twintigste eeuw met in de detaillering van het door hoogwaardige esthetische kwaliteiten gekenmerkte ingangshek kenmerken van de geometrische Art Nouveau. Stedenbouwkundige waarden: - Het hekwerk heeft een ensemblewaarde als functioneel onderdeel van het villacomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516284
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinhek in Lichtenvoorde

Villa

Rentenierstraat 37
Lichtenvoorde (Gemeente Oost Gelre)
Omschrijving De VILLA is gebouwd op een samengestelde plattegrond en heeft één bouwlaag, onder een samengesteld overstekend dak, belegd m..

Badhuis

Rentenierstraat 37
Lichtenvoorde (Gemeente Oost Gelre)
Omschrijving Het voormalige, schuin achter het woonhuis gelegen BADHUIS, is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag..

't Hof, oud richtershuis

't Hof 4
Lichtenvoorde (Gemeente Oost Gelre)
"'t Hof", oud richtershuis uit 1675, blijkens jaartalankers in de huidige gedaante uit 1702, ten noorden van de kerk in landelijke omgeving...

Johanneskerk, Nederlands Hervormde Kerk

Rentenierstraat 9
Lichtenvoorde (Gemeente Oost Gelre)
Ned. Herv. Kerk. In 1648 met gebruikmaking van een bestaande laat-gotische koorsluiting opgetrokken zaalkerk, en zware, hooggespitste toren...

Hulshofs Verenigde Fabrieken

Aaltenseweg 4
Lichtenvoorde (Gemeente Oost Gelre)
Inleiding HOOFDGEBOUW van de LEERFABRIEK "Hulshof's Verenigde Fabrieken" gebouwd in 1920 naar een uit oktober 1919 daterend ontwerp van de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinhek in Lichtenvoorde