Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Park achter pastorie en kerk in Zieuwent

Tuin Park Landgoed

Dorpsstraat 41
7136LG Zieuwent (gemeente Oost Gelre)
Gelderland

Bouwjaar: 1899-1900


Beschrijving van Park achter pastorie en kerk

Omschrijving Achter de pastorie en de kerk bevindt zich een klein park met oude bomen dat in de aanleg invloeden van de landschapstijl vertoont. De ingang van het park is gelegen aan de Harreveldseweg waar zich een smeedijzeren hek bevindt. Het park kenmerkt zich door slingerende paden, een beplanting met onder meer bomen waaronder eiken, beuken, een treurwilg, een plataan en coniferen. In het park bevinden zich een slingervijver en een enigszins niervormige vijver. Nabij de kerk bevinden zich in het park een viertal piedestals. Aan de westzijde van het park staat een Lourdesgrot met een Mariabeeld. Waardering PARK aangelegd in landschapstijl met ijzeren hekwerk, piedestals en Lourdesgrot. Architectuurhistorische waarden: - Het park vormt een goed voorbeeld van een landschappelijke aanleg bij een R.K. kerk uit de jaren rond 1900. Stedenbouwkundige waarden: - Het park is van belang als functioneel onderdeel van het R.K. kerkcomplex St.Werenfridus. Cultuurhistorische waarden: - Het park vormt een goed voorbeeld van een religieus wandelpark uit de late negentiende eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516279
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Park achter pastorie en kerk in Zieuwent

Pastorie met koetshuis annex catechisatiegebouw

Dorpsstraat 41
Zieuwent (Gemeente Oost Gelre)
Omschrijving De PASTORIE met KOETSHUIS annex CATECHISATIEGEBOUW is gebouwd op een samengestelde plattegrond en heeft twee bouwlagen onder e..

Sint-Werenfriduskerk

Dorpsstraat 43
Zieuwent (Gemeente Oost Gelre)
St.Werenfridus, 1898-1899, J.W.Boerbooms. Neogotisch kruisbasiliek met diagonaal geplaatste kapellen aan weerszijden van het koor en hoge, r..

Statige hoeve

Ruurloseweg 1
Zieuwent (Gemeente Oost Gelre)
Statige 19e eeuwse hoeve.

Statige hoeve

Ruurloseweg 2
Zieuwent (Gemeente Oost Gelre)
Statige 19e eeuwse hoeve.

St. Agathakerk

Kerkstraat 38
Harreveld (Gemeente Oost Gelre)
Inleiding Aan de Kerkstraat gelegen R.K. KERK 'St. Agatha'. De kerk werd in 1889 in laat neo-gotische stijl gebouwd, naar ontwerp van GERHA..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)