Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wagenschuur in Lichtenvoorde

Boerderij

G J Doorninkweg 1
7131NX Lichtenvoorde (gemeente Oost Gelre)
Gelderland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Wagenschuur

Omschrijving Op het achtererf van de boerderij bevindt zich een WAGENSCHUUR die opgetrokken is op een rechthoekige plattegrond en één bouwlaag heeft onder een zadeldak met de nok haaks op de weg. Het dak is belegd met rode en gesmoorde Oud-Hollandse pannen. De in baksteen opgetrokken zijgevels zijn grotendeels in de loop der tijd vernieuwd. De voor- en achtergevel zijn van een verticale beplanking voorzien. De voorgevel heeft in het midden rechtgesloten dubbele inrijdeuren en uiterst links en rechts een in baksteen opgetrokken gevelvlak waarin zich een halfrond 3-ruits ijzeren stalraampje bevindt. De van een in baksteen opgetrokken plint voorziene achtergevel bezit rechts in de gevel rechtgesloten dubbele inrijdeuren. Waardering WAGENSCHUUR Architectuurhistorische waarden: - Van architectuurhistorische waarde als gaaf bewaard voorbeeld van een mogelijk deels nog uit de tweede helft van de negentiende eeuw daterende wagenschuur met een voor dit bouwtype in deze streek kenmerkende hoofdvorm en materiaalgebruik. Stedenbouwkundige waarden: - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het boerderijcomplex PILLEN dat een beeldbepalend onderdeel vormt van het historisch gegroeide landschappelijk gebied ten zuiden van de dorpskern van Lichtenvoorde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516276
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wagenschuur in Lichtenvoorde

Pillen: Boerderij, hallehuistype, gebouwd op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een zadeldak, met de nok evenwijdig aan de ..

G J Doorninkweg 1
Lichtenvoorde (Gemeente Oost Gelre)
Omschrijving De tot het hallehuistype behorende BOERDERIJ is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een zade..

Varkenschuur

G J Doorninkweg 1
Lichtenvoorde (Gemeente Oost Gelre)
Omschrijving De VARKENSSCHUUR is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een zadeldak met de nok evenwijdig a..

Boerderij met bedrijfsgedeelte en aangebouwde bijschuur van één bouwlaag opgetrokken op een nagenoeg rechthoekig grondplan onder een zadeldak

Nijhofsweg 6a
Aalten
Omschrijving BOERDERIJ met bedrijfsgedeelte en aangebouwde bijschuur van één bouwlaag opgetrokken op een nagenoeg rechthoekig grond..

Varkensschuur

Nijhofsweg 6a
Aalten
Varkensschuur De vrijstaande schuur van één bouwlaag aan de linkerzijde van de boerderij is opgetrokken op een rechthoekig grondplan onde..

Hulshofs Verenigde Fabrieken

Aaltenseweg 4
Lichtenvoorde (Gemeente Oost Gelre)
Inleiding HOOFDGEBOUW van de LEERFABRIEK "Hulshof's Verenigde Fabrieken" gebouwd in 1920 naar een uit oktober 1919 daterend ontwerp van de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wagenschuur in Lichtenvoorde