Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prieel in Naaldwijk

Tuin Park Landgoed

Dijkweg 11
2671GA Naaldwijk (gemeente Westland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1926


Beschrijving van Prieel

Inleiding In de tuin van Dijkweg 11 bevindt zich een PRIEEL in Ambachtelijk-Traditionele bouwstijl met boomtakkeninvullingen in het stijl- en regelwerk, uit 1926. Het prieel bevindt zich aan de achterzijde van het huis. Omschrijving Het in Ambachtelijk Traditionele bouwstijl op een rechthoekige plattegrond opgetrokken prieel, onder een zadeldak, heeft in het front en in het voorgedeelte van de zijkanten boomtakkendecoratie. Waardering Het prieel is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als prieel behorend bij een notabelenwoning. Het prieel is van architectuurhistorische waarde vanwege de rustieke vormgeving in combinatie met het materiaalgebruik. Het prieel tuin heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met het woonhuis, Dijkweg 11 en de tuin. Het prieel is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516154
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prieel in Naaldwijk

Woonhuis in Classicistische trant (voormalig notariskantoor)

Dijkweg 11
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding WOONHUIS in Classicistische trant gebouwd in 1836, wellicht op de fundamenten van een ouder pand. Vanaf 1870 tot 1936 deed het hu..

Hek in Classicistische stijl

Dijkweg 11
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding Aan de straatzijde, waar zich ook de hoofdingang tot het huis bevindt, staat als toegang tot de tuin een 19de-eeuws HEK in Classi..

Pastorie van de Sint-Adrianuskerk

Molenstraat 31
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Omschrijving complexonderdeel 2 PASTORIE gebouwd in 1930-1931 als onderdeel van het complex van kerk (monumentnummer 527120) en pastorie, n..

Tramstation (Naaldwijk)

Verspycklaan 1
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding Ten behoeve van de Westlandsche Stoomtramweg-Maatschappij (WSM) werd in 1907 een TRAMSTATION gebouwd in eclectische stijl met Jug..

Sint-Adrianuskerk

Molenstraat 29
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Omschrijving complexonderdeel 1 Inleiding RK-KERKGEBOUW gewijd aan St. Adrianus met bijbehorende MUUR met HEILIG-HARTBEELD. De parochieke..

Kaart & Routeplanner

Route naar Prieel in Naaldwijk

Foto's (1)