Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hek in Classicistische stijl in Naaldwijk

Overig

Dijkweg 11
2671GA Naaldwijk (gemeente Westland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Hek in Classicistische stijl

Inleiding Aan de straatzijde, waar zich ook de hoofdingang tot het huis bevindt, staat als toegang tot de tuin een 19de-eeuws HEK in Classicistische stijl. Omschrijving Het ijzeren dubbele tuinhek heeft pijlpuntspijlen en gecanneleerde hekstijlen met pijnappels. Waardering Het hek is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van een vroeg 19de-eeuwse notabelenwoning. Het hek heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met het woonhuis, Dijkweg 11 en de tuin. Het hek is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516153
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hek in Classicistische stijl in Naaldwijk

Woonhuis in Classicistische trant (voormalig notariskantoor)

Dijkweg 11
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding WOONHUIS in Classicistische trant gebouwd in 1836, wellicht op de fundamenten van een ouder pand. Vanaf 1870 tot 1936 deed het hu..

Prieel

Dijkweg 11
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding In de tuin van Dijkweg 11 bevindt zich een PRIEEL in Ambachtelijk-Traditionele bouwstijl met boomtakkeninvullingen in het stijl- ..

Pastorie van de Sint-Adrianuskerk

Molenstraat 31
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Omschrijving complexonderdeel 2 PASTORIE gebouwd in 1930-1931 als onderdeel van het complex van kerk (monumentnummer 527120) en pastorie, n..

Tramstation (Naaldwijk)

Verspycklaan 1
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding Ten behoeve van de Westlandsche Stoomtramweg-Maatschappij (WSM) werd in 1907 een TRAMSTATION gebouwd in eclectische stijl met Jug..

Sint-Adrianuskerk

Molenstraat 29
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Omschrijving complexonderdeel 1 Inleiding RK-KERKGEBOUW gewijd aan St. Adrianus met bijbehorende MUUR met HEILIG-HARTBEELD. De parochieke..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hek in Classicistische stijl in Naaldwijk

Foto's (1)