Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Regulateurshuisje in Naaldwijk

Nijverheid Industrie

Grote Woerdlaan 9 A
2671CK Naaldwijk (gemeente Westland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1927


Beschrijving van Regulateurshuisje

Inleiding REGULATEURSHUISJE uit 1927 zonder specifieke stijlkenmerken behorende bij het complex van de Haagsche Maatschappij voor Gasdistributie, waartoe ook de telescopische gashouder en de dienstwoning toebehoren. Gelegen aan de zijkant van de dienstwoning. Omschrijving Op en vierkante plattegrond opgetrokken trafo in grauw bakstenen staand verband met een rollaag ter aanduiding van de plint onder een overkragend plat dak met houten dakrand. Waardering Het regulateurshuisje heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de overige complexonderdelen. Het regulateurshuisje is gaaf in hoofdvorm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516150
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Regulateurshuisje in Naaldwijk

Gashouder (Naaldwijk)

Grote Woerdlaan 9A
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding Natte telescopische GASHOUDER van de Haagsche Maatschappij voor Gasdistributie, met een inhoud van 1000 m3. Gebouwd in 1910, zond..

Old Gaslighted House

Grote Woerdlaan 9
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding De oorspronkelijke DIENSTWONING van de Haagsche Maatschappij voor Gasdistributie uit 1927 in de stijl van de Interbellum-architec..

Watertoren (Naaldwijk)

Grote Woerdlaan 11
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding De 41 meter hoge WATERTOREN is in 1930 gebouwd naar een ontwerp van H. Sangster, die meerdere ontwerpen voor watertorens op zijn ..

Tramstation (Naaldwijk)

Verspycklaan 1
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding Ten behoeve van de Westlandsche Stoomtramweg-Maatschappij (WSM) werd in 1907 een TRAMSTATION gebouwd in eclectische stijl met Jug..

Woonhuis in Classicistische trant (voormalig notariskantoor)

Dijkweg 11
Naaldwijk (Gemeente Westland)
Inleiding WOONHUIS in Classicistische trant gebouwd in 1836, wellicht op de fundamenten van een ouder pand. Vanaf 1870 tot 1936 deed het hu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Regulateurshuisje in Naaldwijk