Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Krimpen aan den IJssel

Boerderij

IJsseldijk 296
2922BM Krimpen aan den IJssel
Zuid Holland

Bouwjaar: 1875-1900


Beschrijving van Schuur

Inleiding SCHUUR aan het einde van 19e eeuw in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant gebouwd als onderdeel van het boerderijcomplex aan de zuidzijde van de IJsseldijk, buiten de bebouwde kom van Krimpen aan den IJssel. Omschrijving De vrijstaande schuur is opgetrokken in IJsselsteen onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt zadeldak. In de gevels zijn muurankers bevestigd. In de kopse oostelijke gevel is een rechtgesloten deur en een hooiluik geplaatst. In de noordelijke gevel een staldeur en een segmentboogvormig stalvenster. Waardering De schuur is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een stenen schuur op een 19e eeuws boerenerf. De schuur is gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. De schuur heeft ensemblewaarde als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex en is stedenbouwkundig van belang vanwege de beeldbepalende ligging aan de dijk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516061
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Krimpen aan den IJssel

Boerderij met dwarshuis

IJsseldijk 296
Krimpen aan den IJssel
Inleiding BOERDERIJ met dwarshuis aan het einde van de 19e eeuw in Ambachtelijk-traditionele trant gebouwd als dijkboerderij aan de IJsseld..

Boerderij "Crimpenerhof" (Streekmuseum voor de Krimpenerwaard)

IJsseldijk 312
Krimpen aan den IJssel
BOERDERIJ uit de 18e eeuw, na restauratie thans als oudheidkamer in gebruik. Langgerekt bouwlichaam onder rieten wolfdak. Het links onderkel..

Dwarshuis met pannen schilddak

Dorpsstraat 31
Capelle aan den IJssel
Dwarshuis met pannen schilddak, midden 19e eeuw. Houten kroonlijst; vensters met luiken en zesruitsschuiframen.

't Oude Raadhuis/Oude Regthuys

Dorpsstraat 3
Capelle aan den IJssel
Op de hoek van de Raadhuisstraat gelegen deftig herenhuis, tweede kwart 19e eeuw, met verdieping. In baksteen gebosseerde middenrisaliet, ha..

Dwarshuizen onder pannen schilddak. Deuren in omlijsting door pilasters en hoofdgestel. Vensters met luiken. Stoeppalen met stangen. Getande deurkalve ..

Raadhuisstraat 7
Capelle aan den IJssel
Dwarshuizen uit het begin der 19e eeuw onder pannen schilddak. Deuren in omlijsting door pilasters en hoofdgestel. Vensters met luiken. Stoe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)