Schuur in Krimpen aan den IJssel

IJsseldijk 296
2922BM Krimpen aan den IJssel

Beschrijving van Schuur

Inleiding SCHUUR aan het einde van 19e eeuw in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant gebouwd als onderdeel van het boerderijcomplex aan de zuidzijde van de IJsseldijk, buiten de bebouwde kom van Krimpen aan den IJssel. Omschrijving De vrijstaande schuur is opgetrokken in IJsselsteen onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt zadeldak. In de gevels zijn muurankers bevestigd. In de kopse oostelijke gevel is een rechtgesloten deur en een hooiluik geplaatst. In de noordelijke gevel een staldeur en een segmentboogvormig stalvenster. Waardering De schuur is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een stenen schuur op een 19e eeuws boerenerf. De schuur is gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. De schuur heeft ensemblewaarde als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex en is stedenbouwkundig van belang vanwege de beeldbepalende ligging aan de dijk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)