Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Bergschenhoek

Boerderij

Oosteindseweg 64
2661EE Bergschenhoek (gemeente Lansingerland)
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Schuur

Inleiding SCHUUR in Ambachtelijk Traditionele stijl uit het derde kwart van de 19de eeuw, behorende bij het boerderijcomplex Oosteindseweg. De schuur ligt ten oosten van de boerderij met de nokrichting haaks op de weg. De schuur is op onderdelen gewijzigd. Omschrijving De schuur is opgetrokken in een geel IJsselstenen kruisverband op een rechthoekige plattegrond onder een met rode en gesmoorde Hollandse pannen gedekt zadeldak met drie dakschilden; een windvaan op de nok. De frontgevel (noord) heeft drie zevenruits halfronde stalvensters en windveren. De lange zijde aan de kant van de boerderij heeft drie opgeklampte gedeelde deuren, een deur onder een drieruits bovenlicht en een nieuwe deur, geflankeerd door nieuwe ramen. Langs de kap loopt een nieuwe goot op ijzers. De achterzijde heeft een houten aanbouw met golfplaten lessenaarsdak. De andere lange zijde heeft drie zevenruits ramen met ronde bovenlichten, een deur en een zelfde moderne ingangspartij als aan de tegenovergelegen kant. Waardering De schuur is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde wegens de herkenbare typologie. De schuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en fuctionele relatie die de schuur met de boerderij onderhoudt. De schuur is gaaf in hoofdvorm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516049
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Bergschenhoek

Boerderij

Oosteindseweg 64
Bergschenhoek (Gemeente Lansingerland)
Inleiding BOERDERIJ in Ambachtelijk Traditionele stijl met een woonhuis in Eclectische stijl gebouwd in 1874 op een L-vormige plattegrond; ..

Polderhuis

Bergweg-Noord 1
Bergschenhoek (Gemeente Lansingerland)
Inleiding In 1906 gebouwd POLDERHUIS annex dienstwoning met invloeden van de Art Nouveau, meer specifiek de Nieuwe Kunst, in langsrichting ..

Hoop Vleit de Landman

Hoekeindseweg 16
Bleiswijk (Gemeente Lansingerland)
"Hoop Vleit de Landman". Boerderij onder pannen zadeldak, begin 19e eeuw, vensters met 9-ruitsschuiframen en luiken (links onderkelderd). Zo..

Dorpskerk

Kerksingel 1
Berkel en Rodenrijs (Gemeente Lansingerland)
Ned.Herv.Kerk. Zaalkerk gebouwd in 1732 door D. van Stolk met rondboogvensters binnen nissen, bakstenen lisenen en een houten kroonlijst. Op..

Toren kerk

Kerksingel 1
Berkel en Rodenrijs (Gemeente Lansingerland)
Gepleisterd laat-gotisch bouwwerk, ingebouwd in de 18e eeuwse kerk, met in de klokkenverdieping dubbele galmgaten en een boogfries. Slanke, ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Bergschenhoek

Foto's (1)