Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Veestal onderdeel van het boerderijcomplex 'Heereweg 58' in Schoorl

Boerderij

Heereweg 58
1871EJ Schoorl (gemeente Bergen)
Noord Holland

Bouwjaar: 1895


Beschrijving van Veestal onderdeel van het boerderijcomplex 'Heereweg 58'

Omschrijving VEESTAL onderdeel van het boerderijcomplex "Heereweg 58". De stal is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een zadeldak gedekt met gesmoorde Hollandse pannen. De gevels zijn opgetrokken in rode handvormsteen in halfsteens verband met snijvoeg. De kopse zuid- en noordgevel hebben boven de begane grond een met staande kraalschroten bekleed driehoekig voorschot met rechte windveren. In dit voorschot heeft de zuidgevel een opgeklampte deur waarboven een luik en de noordgevel een opgeklampte deur met vierruits bovenlicht. Links in de zuidgevel bevindt zich een klein valraam waarnaast rechts een opgeklampte deur met vierruits bovenlicht. De noordgevel heeft in het midden van de begane grond een vierruits vast raam. De westgevel is rechts voorzien van een opgeklampte deur en links van een raampje. In het midden van de oostgevel bevindt zich een getoogde opgeklampte dubbele deur waarvan beide deurhelften samengesteld zijn uit een onderdeur en een lagere bovendeur. Waardering De veestal is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Heereweg 58. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 516005
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Veestal onderdeel van het boerderijcomplex 'Heereweg 58' in Schoorl

Stolpboerderij

Heereweg 58
Schoorl (Gemeente Bergen)
Omschrijving Op rechthoekig grondplan opgetrokken STOLPBOERDERIJ(1), onderdeel van het boerderijcomplex "Heerweg 58", onder een rietgedekt..

Kijkduin

Molenweg 13
Schoorl (Gemeente Bergen)
Korenmolen Kijkduin. Ronde bovenkruier; bouwjaar 1772.

De Kroft

Huismansweg 13
Schoorl (Gemeente Bergen)
Inleiding VILLA "De Kroft" uit 1920 is gebouwd door aannemer C. Koel uit Schoorl naar ontwerp van de Amsterdamse architecten Heineke en Kui..

Spannenburg

Duinweg 4
Schoorl (Gemeente Bergen)
Inleiding VILLA "Spannenburg" werd in 1908 gebouwd in Art Nouveau-trant naar ontwerp van de Alkmaarse architect C.J. Ooms. Opdrachtgever wa..

Raadhuis

Duinweg 3
Schoorl (Gemeente Bergen)
Raadhuis. Pand onder zadeldak, blijkens ingemetseld jaartal gebouwd in 1601. Gevel met gemetselde voluten, pilasters en waterlijsten; natuur..

Kaart & Routeplanner

Route naar Veestal onderdeel van het boerderijcomplex 'Heereweg 58' in Schoorl