Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erfscheiding rond het terrein van het complex "Prins Hendrikstichting" in Egmond aan Zee

Overig

Voorstraat 41
1931AH Egmond aan Zee (gemeente Bergen)
Noord Holland

Bouwjaar: 1937
Architect: Kees Elffers


Beschrijving van Erfscheiding rond het terrein van het complex "Prins Hendrikstichting"

Omschrijving De ERFSCHEIDING rond het terrein van het complex "Prins Hendrikstichting" bestaat aan de noord-, west-, en oostzijde uit een laag gemetseld muurtje als basement en een witte stalen reling, onderbroken door gemetselde toegangspartij en aan de Voorstraat, de Prins Hendrikstraat en de Pieter Schotsmanstraat. De hoofdentree tot het terrein, recht tegenover de hoofdingang, bestaat uit een ca. 2.50 meter hoog stalen hek tussen twee concaaf gemetselde witgeschilderde muurtjes van circa 3 meter hoogte met een zwartgeschilderde plint. Op elke pijler rust een ijzeren lantaarn en op de muren is de naam van het gebouw aangebracht. Aan de Prins Hendrikstraat is een gelijkvormige entreepartij, die echter minder hoog (ca. 1.50 meter) is. Links van deze entree is een eenvoudig, klein dienstgebouw in de erfscheiding opgenomen onder een asymetrisch zadeldak. Aan de zijde van de Pieter Schotsmanstraat bevindt zich een eveneens lage entreepartij met hekwerk, maar in dit geval met een convexe vorm (gezien vanaf de openbare weg). Waardering De erfscheiding, behorende bij het complex "Prins Hendrikstichting" uit 1937 naar ontwerp van Corn. Elffers, bestaande uit alle genoemde onderdelen, is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515970
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erfscheiding rond het terrein van het complex "Prins Hendrikstichting" in Egmond aan Zee

Bejaardentehuis, onderdeel van het complex "Prins Hendrikstichting"

Voorstraat 41
Egmond aan Zee (Gemeente Bergen)
Inleiding Het BEJAARDENTEHUIS, onderdeel van het complex "Prins Hendrikstichting" heeft een samengesteld bouwvolume en bestaat uit een oost..

Tuin behorend bij het complex "Prins Hendrikstichting"

Voorstraat 41
Egmond aan Zee (Gemeente Bergen)
Omschrijving De TUIN, behorende bij het complex "Prins Hendrik Stichting", heeft aan de voorzijde van het gebouw (N) een formele symmetris..

Nederlands Hervormde Kerk

Trompstraat 2
Egmond aan Zee (Gemeente Bergen)
Herv. Kerk. Bakstenen zaalkerk met houten torentje boven de faƧade, 1746, gewijzigd 1897. Preekstoel en doophek uit de bouwtijd. Eenklavier..

Oud-Katholieke kerk "St. Agnes"

Voorstraat 112
Egmond aan Zee (Gemeente Bergen)
Inleiding De oud-Katholieke KERK "St. Agnes" werd gebouwd in 1885 naar ontwerp van Willem Raman (Amsterdam). De kerk is noord-zuid georiƫ..

Koloniehuis St. Joseph

Dr. Wiardi Beckmanlaan 4
Egmond aan Zee (Gemeente Bergen)
Inleiding (Voormalig) KOLONIEHUIS "Sint Joseph" met bijbehorende HEKPIJLERS uit 1925, gebouwd naar ontwerp van N. Molenaar in expressionist..

Kaart & Routeplanner

Route naar Erfscheiding rond het terrein van het complex "Prins Hendrikstichting" in Egmond aan Zee