St. Jozefzaal in Beverwijk

Arendsweg 57 A
1944JA Beverwijk

Beschrijving van St. Jozefzaal

Inleiding Voormalig PATRONAATSGEBOUW "St. Jozefzaal" uit 1920, deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkcomplex 'O.L.V. van Goede Raad'. De St. Jozefzaal vormt de verbinding tussen de pastorie en de kerk. Omschrijving De St. Jozefzaal heeft een rechthoekige plattegrond en een hoogte van één bouwlaag onder een plat dak. In de voorzijde (NW) hiervan bevindt zich van links naar rechts een opgeklampte dubbele deur, twee keer een drietal meerruits vensters, en in het uitgebouwde rechter geveldeel rechts een gedenksteen met het opschrift "TER HERINNERING/ AAN DE/ INTRONISATIE/ 10 MEI 1925". De achtergevel (ZO) van de St.Jozefzaal telt drie achtruits vensters en heeft rechts een opgeklampte deur. Waardering Het voormalige patronaatsgebouw 'St. Jozefzaal' is van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarden als onderdeel van het rooms-katholiek kerkcomplex 'O.L.V. van Goede Raad', en vanwege de voor Kropholler kenmerkende stijl van bouwen in robuust traditionalistische baksteenarchitectuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)