Bijschuur in Kiel Windeweer

9605PD Kiel Windeweer (gemeente Hoogezand Sappemeer)

Beschrijving van Bijschuur

Omschrijving De BIJSCHUUR uit 1910/20 is opgetrokken in rode baksteen en wordt gedekt door een zadeldak met wolfeind waarop zwarte geglazuurde Hollandse pannen; muizetandlijst als fries; muurankers. In de topgevel aan de voorzijde (noordgevel) dubbele getoogde opgeklampte houten schuurdeuren met aan de linkerzijde een getoogde houten opgeklampte schuurdeur en een getoogd venster met decoratieve ijzeren roedenverdeling en aan de rechterzijde een niet-originele dubbele schuurdeur, alle onder rollaag. In top een rond venster met decoratieve ijzeren roedenverdeling onder rollaag en bakstenen decoraties. In de oostgevel drie getoogde vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling onder rollaag. In de achtergevel (zuidzijde) drie getoogde vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling onder rollaag. In de westgevel twee getoogde vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling onder rollaag. Waardering Bijschuur van algemeen belang: - als voorbeeld van een bijschuur uit het eerste helft van de negentiende eeuw in de provincie Groningen - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid - vanwege de ruimtelijk-visuele en functionele relatie met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)