Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis in Kiel Windeweer

Boerderij

Nieuwe Compagnie 1
9605PX Kiel Windeweer (gemeente Hoogezand Sappemeer)
Groningen

Bouwjaar: 1926


Beschrijving van Koetshuis

Omschrijving Het KOETSHUIS dat stamt uit 1926 is opgetrokken in rode baksteen op een donker bakstenen trasraam en wordt gedekt door een zadeldak waarop niet-originele pannen; strakke houten windveren; beschoten top aan de voorzijde. De gevels worden geleed door staande en liggende vensters onder een donker bakstenen rollaag en onderdorpel. In de topgevel van de voorgevel (oostzijde) dubbele getoogde houten paneeldeuren met roedenverdeling onder rollaag; aan weerszijden een getoogd staand venster met in het bovenlicht roedenverdeling. In de zuidgevel twee getoogde liggende vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling. In de topgevel van de achtergevel (westzijde) twee getoogde liggende vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling. In de noordgevel twee getoogde liggende vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling. Waardering Koetshuis van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde: - als voorbeeld van een koetshuis uit 1926 in de provincie Groningen - vanwege de opvallende detaillering - vanwege de hoge mate van gaafheid - vanwege de ruimtelijk-visuele en functionele relatie met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515863
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis in Kiel Windeweer

Oldambster boerderij in ambachtelijk-traditionele stijl met eclectische elementen

Nieuwe Compagnie 1
Kiel Windeweer (Gemeente Hoogezand Sappemeer)
Omschrijving OLDAMBTSTER BOERDERIJ uit 1858 opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant met Eclectische elementen bestaande uit ..

Erfinrichting

Nieuwe Compagnie 1
Kiel Windeweer (Gemeente Hoogezand Sappemeer)
Omschrijving De ERFINRICHTING stamt uit omstreeks het derde kwart van de negentiende eeuw en is gevat binnen een deels omgracht rechthoekig..

Schutssluis in het Kielsterdiep

Sluisweg 46
Kiel Windeweer (Gemeente Hoogezand Sappemeer)
Omschrijving SCHUTSLUIS aangelegd in 1907, bestaande uit een licht gebogen sluiskom met twee sluishoofden. De schutkolk heeft gemetselde wa..

Sluiswachterswoning met aangebouwde schuur

Sluisweg 46
Kiel Windeweer (Gemeente Hoogezand Sappemeer)
Omschrijving SLUISWACHTERSWONING met aangebouwde schuur uit omstreeks 1885 opgetrokken in een bruine bakse trasraam van bruine klinkers. D..

Kikkoman

Woldweg 172
Kropswolde (Gemeente Hoogezand Sappemeer)
Inleiding De grote AMERIKAANSE WINDMOTOR is een markant herkenningspunt in het naast het Zuidlaardermeer gelegen natuurgebied Wolfsbarge te..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis in Kiel Windeweer