Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erfinrichting in Kiel Windeweer

Boerderij

Nieuwe Compagnie 1
9605PX Kiel Windeweer (gemeente Hoogezand Sappemeer)
Groningen

Bouwjaar: 1850-1875 1875 1850-1875


Beschrijving van Erfinrichting

Omschrijving De ERFINRICHTING stamt uit omstreeks het derde kwart van de negentiende eeuw en is gevat binnen een deels omgracht rechthoekig terrein. Aan de voorzijde van de boerderij staan vier linden. Aan de rechterzijde van het erf verleent een oprijlaan, met aan de rechterzijde eikenbomen, toegang tot de boerderij. Aan de linkerzijde ligt een boomgaard begrensd door een beukenhaag. Waardering Erfinrichting van algemeen belang: - als voorbeeld van een erfinrichting uit het derde kwart van de negentiende eeuw in de provincie Groningen - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid - vanwege de ruimtelijk-visuele relatie met het boerderijcomplex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515862
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erfinrichting in Kiel Windeweer

Oldambster boerderij in ambachtelijk-traditionele stijl met eclectische elementen

Nieuwe Compagnie 1
Kiel Windeweer (Gemeente Hoogezand Sappemeer)
Omschrijving OLDAMBTSTER BOERDERIJ uit 1858 opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant met Eclectische elementen bestaande uit ..

Koetshuis

Nieuwe Compagnie 1
Kiel Windeweer (Gemeente Hoogezand Sappemeer)
Omschrijving Het KOETSHUIS dat stamt uit 1926 is opgetrokken in rode baksteen op een donker bakstenen trasraam en wordt gedekt door een zad..

Schutssluis in het Kielsterdiep

Sluisweg 46
Kiel Windeweer (Gemeente Hoogezand Sappemeer)
Omschrijving SCHUTSLUIS aangelegd in 1907, bestaande uit een licht gebogen sluiskom met twee sluishoofden. De schutkolk heeft gemetselde wa..

Sluiswachterswoning met aangebouwde schuur

Sluisweg 46
Kiel Windeweer (Gemeente Hoogezand Sappemeer)
Omschrijving SLUISWACHTERSWONING met aangebouwde schuur uit omstreeks 1885 opgetrokken in een bruine bakse trasraam van bruine klinkers. D..

Kikkoman

Woldweg 172
Kropswolde (Gemeente Hoogezand Sappemeer)
Inleiding De grote AMERIKAANSE WINDMOTOR is een markant herkenningspunt in het naast het Zuidlaardermeer gelegen natuurgebied Wolfsbarge te..

Kaart & Routeplanner