Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Vryhof: tuinhuis in Warnsveld

Tuin Park Landgoed

Lage Lochemseweg 20
7231PM Warnsveld (gemeente Zutphen)
Gelderland

Bouwjaar: 1933
Architect: T.J. Loggers


Beschrijving van De Vryhof: tuinhuis

Omschrijving Het achthoekige TUINHUIS, gelegen ten zuidoosten van het landhuis, is gebouwd in 1933 en bestaat uit één bouwlaag met achtzijdig tentdak bekroond door een gebakken piron. Het tentdak is gedekt met authentieke leipannen met gebogen leipannen op de hoekkepers. In zeven zijden bevindt zich een zesruits stolpraam, direct boven het trasraam met rollaag. Aan de noordzijde bevindt zich de ingangspartij bestaande uit een dubbele houten deur met achtruits glasindeling. Aan de bovenzijde wordt iedere zijde afgesloten door een rollaag, die de vensters scheidt van het houten overstek. De hoeken die gevormd worden door de acht zijden hebben een stompe tandversiering. Waardering TUINHUIS gebouwd in 1933 naar ontwerp van de architect T.J. LOGGERS uit Holten in opdracht van J.Th. Joosting. - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een tuinhuis dat deel uitmaakt van het ontwerp voor een landhuis van de architect Loggers. - Van stedenbouwkundige waarde als vrijstaand onderdeel van een complex gelegen in een bosrijke omgeving. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het ontwerp van een landhuis met Engelse invloeden van belang voor de ontwikkeling van het Nederlandse woonhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515844
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Vryhof: tuinhuis in Warnsveld

De Vryhof: landhuis

Lage Lochemseweg 20
Warnsveld (Gemeente Zutphen)
Omschrijving LANDHUIS gebouwd in 1933 naar ontwerp van T.J. Loggers in opdracht van J. Th. Joosting in de gemeente Warnsveld. Het LANDHUIS..

Groot Have

Dorpsstraat 64
Almen (Gemeente Lochem)
"Groot Have". Deftig, witgepleisterd landhuis (midden XIX) op T-vormige plattegrond. Schilddak. Vensters met Empire-ramen en luiken. Bij dit..

De Nieje Wehme

Dorpsstraat 59
Almen (Gemeente Lochem)
Ned. Herv. Pastorie (De Nieje Wehme). Statis woonhuis (1846) met deuromlijsting en ramen in Empire-trant. Nieuwe kap in 1890.

Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 36
Almen (Gemeente Lochem)
Ned. Herv. Kerk. In baksteen uitgevoerde kerk en toren (XIV). De kerk was oorspronkelijk eenbeukig, met een smaller, rechtgesloten koor met ..

't Walien: dienstwoning en paardenstal

Lochemseweg 29
Warnsveld (Gemeente Zutphen)
Omschrijving DIENSTWONING en PAARDENSTAL uit het einde van de negentiende eeuw. De paardenstal staat rechts achter het huis, tegen de bosra..

Kaart & Routeplanner