Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brakestein: moestuinmuur in Oosterhout

Tuin Park Landgoed

Ridderstraat 86
4902AC Oosterhout
Noord Brabant

Bouwjaar: 1800-1900


Beschrijving van Brakestein: moestuinmuur

Omschrijving onderdeel 6: MUUR, XIX; in het verlengde van de zuidelijke zijmuur van het koetshuis; kort stuk moestuinmuur in gele ijsselsteen met ezelsrug, om de paar meter risalerend. Waardering: MUUR van algemeen belang: _vanwege de ouderdom _vanwege de cultuurhistorische en functionele waarden _als herinnering aan de moestuin (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515771
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brakestein: moestuinmuur in Oosterhout

Brakestein: pomp

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 4: POMP, XIXa; in de rechter hoek tegen de voorgevel van het koetshuis; hardstenen balustervormige muurpomp in L.XVI..

Brakestein: hekwerk

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 5: HEKWERK, XIX; aan de Ridderstraat langs het terrein over de gehele lengte tot aan de kruising met de keiweg een ..

Brakestein: koetshuis

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS, XIXa; aan het voorplein in de uiterste noordwestpunt van het terrein tegenover de ingangsgevel van h..

Brakestein

Ridderstraat 88
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 1: HUIS, XIXa; slechts enkele meters van de Ridderstraat in de noordwesthoek van het complex gelegen; witgepleisterd..

Brakestein: parkaanleg

Ridderstraat 88
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, XIXa,b; de parkaanleg bestaat uit een zeer kleine Engelse aanleg, die zich ten oosten en zuidoosten va..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brakestein: moestuinmuur in Oosterhout