Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brakestein: hekwerk in Oosterhout

Tuin Park Landgoed

Ridderstraat 86
4902AC Oosterhout
Noord Brabant

Bouwjaar: 1800-1900


Beschrijving van Brakestein: hekwerk

Omschrijving onderdeel 5: HEKWERK, XIX; aan de Ridderstraat langs het terrein over de gehele lengte tot aan de kruising met de keiweg een eenvoudig laag hekwerk van dunne ronde ijzeren spijlen, om en om iets lager en hoger; ter hoogte van het huis is het hek wat rijker uitgevoerd: de spijlen hebben punten en om de paar meter staan in het hek cilindervormige hardstenen palen; als toegang tot het voorplein twee identieke palen, maar dan iets dikker en hoger en op een vierkante voet. Waardering: HEKWERK van algemeen belang _vanwege de ouderdom _als functioneel en cultuurhistorisch onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515770
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brakestein: hekwerk in Oosterhout

Brakestein: pomp

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 4: POMP, XIXa; in de rechter hoek tegen de voorgevel van het koetshuis; hardstenen balustervormige muurpomp in L.XVI..

Brakestein: moestuinmuur

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 6: MUUR, XIX; in het verlengde van de zuidelijke zijmuur van het koetshuis; kort stuk moestuinmuur in gele ijsselst..

Brakestein: koetshuis

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS, XIXa; aan het voorplein in de uiterste noordwestpunt van het terrein tegenover de ingangsgevel van h..

Brakestein

Ridderstraat 88
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 1: HUIS, XIXa; slechts enkele meters van de Ridderstraat in de noordwesthoek van het complex gelegen; witgepleisterd..

Brakestein: parkaanleg

Ridderstraat 88
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, XIXa,b; de parkaanleg bestaat uit een zeer kleine Engelse aanleg, die zich ten oosten en zuidoosten va..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brakestein: hekwerk in Oosterhout