Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brakestein: pomp in Oosterhout

Tuin Park Landgoed

Ridderstraat 86
4902AC Oosterhout
Noord Brabant

Bouwjaar: 1800-1825


Beschrijving van Brakestein: pomp

Omschrijving onderdeel 4: POMP, XIXa; in de rechter hoek tegen de voorgevel van het koetshuis; hardstenen balustervormige muurpomp in L.XVI-stijl; rijke decoratie met o.a. ster en schijfrand; eikelvormige bekroning. Waardering: POMP van algemeen belang _vanwege de ouderdom _vanwege de unieke vormgeving _als functioneel, cultuurhistorisch en ornamenteel onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515768
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brakestein: pomp in Oosterhout

Brakestein: hekwerk

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 5: HEKWERK, XIX; aan de Ridderstraat langs het terrein over de gehele lengte tot aan de kruising met de keiweg een ..

Brakestein: moestuinmuur

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 6: MUUR, XIX; in het verlengde van de zuidelijke zijmuur van het koetshuis; kort stuk moestuinmuur in gele ijsselst..

Brakestein: koetshuis

Ridderstraat 86
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS, XIXa; aan het voorplein in de uiterste noordwestpunt van het terrein tegenover de ingangsgevel van h..

Brakestein

Ridderstraat 88
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 1: HUIS, XIXa; slechts enkele meters van de Ridderstraat in de noordwesthoek van het complex gelegen; witgepleisterd..

Brakestein: parkaanleg

Ridderstraat 88
Oosterhout
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, XIXa,b; de parkaanleg bestaat uit een zeer kleine Engelse aanleg, die zich ten oosten en zuidoosten va..

Kaart & Routeplanner