Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klein Drakenstein: schuur in Lage Vuursche

Boerderij

Hoge Vuurseweg 1
3749AB Lage Vuursche (gemeente Baarn)
Utrecht

Bouwjaar: laatste helft 18e eeuw 1750 laatste helft 18e eeuw


Beschrijving van Klein Drakenstein: schuur

Omschrijving Kleine STENEN SCHUUR behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein. Rechts van de boerderij, in de onmiddellijke nabijheid van de grote schuur/schaapskooi (onderdeel 11), een kleine schuur van rode baksteen op rechthoekige grondslag onder een met blauwe pannen gedekt zadeldak, daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. De puntgevels aan voor- en achterzijde zijn voorzien van vlechtingen en muurankers. In de voorgevel centraal een houten toegangsdeur. Waardering De kleine STENEN SCHUUR behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein is van belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de eenvoudige, harmonieuze vormgeving; - vanwege de functionele en visuele samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515741
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klein Drakenstein: schuur in Lage Vuursche

Boerderij Klein Drakenstein

Hoge Vuurseweg 1
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Omschrijving BOERDERIJ behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein. Ten oosten van het hoofdgebouw aan de Hoge Vuurseweg ligt een roo..

Zomerhuis Klein Drakenstein

Hoge Vuurseweg 1
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Omschrijving ZOMERHUIS behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein. Links van de boerderij een klein rood bakstenen huis op rechthoek..

Klein Drakenstein: schaapskooi

Hoge Vuurseweg 1
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Omschrijving SCHUUR/SCHAAPSKOOI behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein. Uiterst rechts van de boerderij ligt een 18de eeuwse gr..

Grafmonument Insinger

Lage Vuurse
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Inleiding Grafmonument, in 1919 ontworpen door architect J.W. Hanrath voor J.H. Insinger, die leefde van 1854 tot 1918. Het grafmonument li..

De Stulpkerk, Nederlands Hervormde Kerk in de vorm van een kruis gebouwd met korte dwarsarmen en een driezijdige sluiting

Hoge Vuurseweg 4
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Ned. Hervormde Kerk in de vorm van een kruis gebouwd met korte dwarsarmen en een driezijdige sluiting daterend van 1658 in traditioneel goti..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)