Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pijnenburg: ijskelder in Baarn

Tuin Park Landgoed

Pijnenburg 1
3744BW Baarn
Utrecht

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Pijnenburg: ijskelder

Omschrijving onderdeel 5: IJSKELDER. Ten noorden van de oude moestuin in een kunstmatig opgeworpen heuvel gelegen achttiende-eeuwse ijskelder bestaande uit een bakstenen boogingang met voorportaal die leidt naar een koepelgewelf. De ijskelder is vergelijkbaar met de ijskelder van kasteel Drakesteijn, die dateert uit de tweede helft van de achttiende eeuw. Waardering De IJSKELDER is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde in samenhang met de tuin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515720
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pijnenburg: ijskelder in Baarn

Pijnenburg: hoofdonderdeel

Pijnenburg 1
Baarn
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Pijnenburg). In verschillende bouwperioden tot stand gekomen blokvormig huis op T-vormige grondslag..

Pijnenburg: historische tuin- en parkaanleg

Pijnenburg 1
Baarn
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De deels in structuur en deels in detail gaaf bewaarde tuinaanleg in landschaps..

Koetshuis Pijnenburg

Pijnenburg 1
Baarn
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS. Aan het begin van de oprijlaan gesitueerd koetshuis uit 1917 gebouwd in rustieke Engelse cottage-stij..

Pijnenburg: cascade annex keermuur

Pijnenburg 1
Baarn
Omschrijving onderdeel 4: CASCADE ANNEX KEERMUUR. Terzijde van het huis (zuid) een door Hanrath ontworpen bakstenen cascade bestaande uit ..

Pijnenburg: kas

Pijnenburg 1
Baarn
Omschrijving onderdeel 6: KAS. Ten noordwesten van het huis in de oude moestuin een laat negentiende-/ vroeg twintigste-eeuwse rechthoekig..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pijnenburg: ijskelder in Baarn