Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oud-Poelgeest: waterput in Oegstgeest

Kasteel Buitenplaats

Poelgeesterweg 1
2341NM Oegstgeest
Zuid Holland

Bouwjaar: 1550


Beschrijving van Oud-Poelgeest: waterput

Omschrijving WATERPUT behorende tot de buitenplaats Oud-Poelgeest. In het parkbos staat een natuurstenen put uit 1550 versierd met wapens en drie gecaneleerde pilasters met Ionisch kapitelen. Restauratie 1953. Waardering WATERPUT van algemeen belang: - vanwege de ouderdom in combinatie met de gaafheid; - vanwege de 16de-eeuwse vormgeving met renaissance-elementen; - als functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515708
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oud-Poelgeest: waterput in Oegstgeest

Oud-Poelgeest: hoofdgebouw

Poelgeesterweg 1
Oegstgeest
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Oud-Poelgeest). Het bakstenen huis is in 1668 op de fundamenten van een ouder kasteel gebouwd in sobere stijl (Ho..

Oud-Poelgeest: historische tuin- en parkaanleg

Poelgeesterweg 1
Oegstgeest
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Oud-Poelgeest. De deels in detail en deels in structuur gaaf be..

Oud-Poelgeest: brug met toegangshek

Poelgeesterweg 1
Oegstgeest
Omschrijving BRUG MET TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Oud-Poelgeest. De toegang tot de oprijlaan in de as van het huis wordt bep..

Oud-Poelgeest: koetshuis

Poelgeesterweg 1
Oegstgeest
Omschrijving KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Oud-Poelgeest. Links van de oprijlaan staat een 19de-eeuws (ca.1867) bakstenen koetsh..

Oud-Poelgeest: tuinmanswoning

Poelgeesterweg 1
Oegstgeest
Omschrijving TUINMANSWONING behorende tot de buitenplaats Oud-Poelgeest. Rechts van de oprijlaan staat een 18de-eeuwse bakstenen dienstwon..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)